100.000 euros a disposició de les propostes dels ciutadans de Torroella i l'Estartit

Intervé: Marc Calvet, regidor de participació ciutadana 

L'ajuntament de Torroella de Montgrí obre el seu segon procés de pressupostos participatius amb un increment de la partida que s'enfila fins als 100.000 euros, 25.000 dels quals s'invertiran en l'àmbit de l'Entitat Municipal Descentralitzada de l'Estartit. De fet, la cooperació amb l'EMD és una de les principals novetats d'enguany ja que a l'experiència de l'any passat es van fer diverses propostes que l'ajuntament de Torroella de Montgrí no va poder executar perquè s'escapaven del seu àmbit municipal.

Des d'aquest dijous queda obert el procés de recollida de propostes dels ciutadans, que es podrà fer  via web o butlletes. Des de l'ajuntament han millorat el sistema de recepció d'idees per via telemàtica per tal d'ordenar més bé les propostes i evitar que n'hi hagi de repetides. 

Des de l'ajuntament de Torroella estan molt satisfets amb l'alta participació de l'any passat, que va rondar el 8% i aspiren a igualar-la o superar-la. Destaquen que la ciutadania fa propostes sensates i que de fet, més enllà de les guanyadores finals, el govern en pren nota. 

La recollida de propostes durara fins el 10 de maig i després es procedirà a la seva validació. A mitjans del mateix mes, es portarà a terme unes jornades participatives per prioritzar, debatre i consensuar una selecció màxima de 10 propostes a Torroella i 5 a l'Estartit que es portaran a la fase de valoració tècnica. Serà durant el mes d'octubre quan es faran les votacions per escollir les propostes guanyadores.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política