Ràbia, impotència i dolor pel trasllat dels presos independentistes a Madrid

Torroella de Montgrí

Data: 01/02/2019

Ràbia, impotència... dolor. Amb aquestes paraules Montse Bassa ha expressat els seus sentiments a la matinada mentre la seva germana enfilava el camí cap a Madrid per afrontar un judici que la pot condemnar a dècades de presó.

L'independentisme s'ha mobilitzat per recolzar les preses i presos polítics entre la indignació per un procés que considera injust, la resignació de saber que l'Estat té el poder i l'incredulitat de veure com és el Govern de la Generalitat i la seva policia qui ha començat el trasllat en total col·laboració amb les institucions de l'Estat.

Familiars i defenses dels acusats feia dies que demanaven serenitat i que no s'impedís físicament el trasllat dels presos a Madrid, i salvant enfrontaments puntuals entre Mossos i manifestants així ha estat.

Quim Torra visita els presos abans del trasllat

El President de la Generalitat, Quim Torra, i el seu Govern s'han acostat a Brians per acomiadar els líders independentistes empresonats i representants dels partits sobiranistes han participat en les concentracions de suport als presos. Tant JxC com ERC han posat el focus en la naturalesa política del procés jurídic i en que l'acusació afecta a més de dos milions de catalans. La CUP per la seva banda ha acusat la Conselleria d'Interior de fer la feina bruta de l'Estat amb el desplegament policial que ha fet.

Les entitats independentistes , Òmnium i ANC, han insistit en convertir el judici en un 'boomerang' contra l'Estat.

Concentració convocada a Torroella

A Torroella de Montgrí i l'entorn, el trasllat de Dolors Bassa s'ha tornat a viure com un punyal. Els CDRs de l'Empordà s'han mobilitzat de matinada per donar suport a la consellera cessada pel 155. Desenes de persones han fet pinya al voltant de la presó de Puig de les Basses.
L'Aclalde de Verges, també perseguit judicialment, Ignasi Sabater, ha assegurat que el judici també afecta al conjunt de la població i que l'autodeterminació és un dret i no pas un delicte.

La Taula per la Llibertat del municipi del Montgrí ha convocat a la ciutadania aquest dissabte a la una del migdia per mostrar el seu rebuig al procés judicial contra la seva veïna, tal i com ha fet en diverses ocasions des que va ser empresonada ara fa més de 347 dies.

El desig de tornar a l'Empordà en llibertat

La que també va ser líder sindical ha assegurat que va al judici "ferma i segura per defensar la democràcia i la justícia". A la ràbia, impotència i dolor de l'independentisme, Bassa hi contraposa el desig i l'esperança de tornar a l'Empordà en llibertat.
 

Notícies relacionades

Traslladen els presos polítics a Madrid (01-02-2019)

Quim Torra s'acomiada de Dolors Bassa abans del seu trasllat a Madrid (31-01-2019)

Marchena demana el trasllat dels líders i activistes independentistes empresonats a Madrid (11-01-2019)

Bassa demana que no es deixi caure Sánchez i retreu la divisió independentista (09-01-2019)

El Suprem rebutja jutjar Bassa i la resta del Govern de l'1-O a Catalunya  (28-12-2018)

La UdG considera inadmissible l'empresonament dels presos polítics i dóna suport a Bassa (09-11-2018)

El Suprem confirma l'acusació contra Bassa i la resta de polítics i activistes encausats (25-10-2018)

Dolors Bassa ja és a la presó de Figueres (04-07-2018)

Dolors Bassa carrega contra Llarena i considera que el procediment judicial "no és just" (18-04-2019)

Dolors Bassa torna a la presó
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política