CiU de la Bisbal demana que es repintin la totalitat dels passos de vianants de la ciutat

CiU de la Bisbal demana que es repintin la totalitat dels passos de vianants de la ciutat
La Bisbal d'Empordà

Data: 12/09/2018

El grup municipal de Convergència i Unió (CiU) a l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà demana al govern municipal la renovació urgent de la totalitat dels passos de vianants de la ciutat, atès que la pintura de la immensa majoria d’ells està esborrada o mig esborrada. A la proposta es recorda que durant els tres anys de mandat municipal aquest manteniment no s’ha fet i per això s’ha arribat a la situació actual. Segons CiU, l’estat de deixadesa evident requereix una actuació no només puntual sinó general, que hauria d’executar una empresa externa per tal que després la brigada pugui anar fent els treballs de manteniment.

El regidor de CiU, Xavier Dilmé, considera que aquestes feines són “una prioritat perquè un bon manteniment dels passos de vianants és una garantia per a la seguretat de les persones. I la seguretat de les persones ha de ser sempre una prioritat”. En aquest sentit, explica que la brigada municipal de serveis disposa de només dos operaris de pintura, “insuficients per a l’actuació global i urgent que cal fer en aquests moments” i per aquest motiu proposa que, com en anteriors mandats, es licitin els treballs perquè una empresa externa els pugui fer i, quan tot estigui normalitzat, després la brigada vagi fent el manteniment.

Dilmé ha afegit que “aquests dies la ciutadania ha tingut la grata sorpresa que, després de les crítiques de l’oposició, i després de quatre inicis de curs escolar sense haver repintat cap pas de vianants dels voltants dels centres escolars, ara s’han donat ordres de repintar-ne uns quants, però només amb dos efectius humans és impossible una posada al dia ben feta”. Per al regidor, un exemple és l’IES, on el dia 3 de setembre els alumnes van començar les recuperacions i els passos de vianants del C/Eusebi Díaz- Costa continuaven en un estat lamentable. Durant la setmana s’ha pintat el pas central del carrer però els laterals* per on travessen els alumnes continuen esborrats.

El regidor insisteix en què la via pública i el seu manteniment han estat els grans oblidats de l’actual govern ERC-CUP-ICV: “els d’ERC han estat ocupats en canviar el cap de llista i mantenir els seus equilibris interns, sembla que sense massa èxit, mentre que els de la CUP s’han limitat a les seves àrees i a la propaganda en no tenir un projecte global de ciutat. Ara s’acosten les eleccions i tots a córrer per fer oblidar tres anys llargs de deixadesa total de funcions, però la gent sortosament -acaba dient Dilmé- té memòria”.

La moció de CiU també contempla la licitació d’una segona fase de treballs de pintura que contempli la repintada de la resta de senyalització horitzontal (el que no siguin passos de vianants) dels carrers de la ciutat.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política