El pressupost 2020 del Consell Comarcal serà un 10% més elevat que el d'aquest any

INTERVÉ: Joan Loureiro, president del Consell Comarcal del Baix Empordà / Xavier Dilmé, vicepresident del Consell Comarcal del Baix Empordà / Roser Font, consellera del Consell Comarcal del Baix Empordà

El Consell Comarcal del Baix Empordà ha aprovat aquest dilluns un pressupost per l'any que ve que s'enfila als 25 milions d'euros, uns comptes amb un 10% d'increment respecte el pressupost 2019. Dels 25 milions d'euros 1 milió 200 mil se'ls emporten les inversions previstes. En la mateixa proporció els serveis que gestiona el consell en matèria de Medi Ambient i Ensenyament són els que es queden el tall més generós del pastís, seguits pels serveis de Benestar Social, el Centre Tramuntana i Promoció Econòmica. De fet, des del govern tripartit del Consell Comarcal format per Esquerra, Tots per l'Empordà i UPM destaquen la injecció de diners que s'emporten els serveis socials i d'atenció a les persones amb capacitats especials.

Entre algunes de les inversions concretes hi ha la compra d'un local a la Bisbal per ubicar-hi l'àrea de Serveis Socials. També es faran obres d'adequació a la nau que el consell comarcal té per les brigades que donen feina a unes 150 persones al llarg de l'any. El pressupost també contempla la construcció d'una deixalleria a Vall-llobrega i millores a altres deixalleries a més d'equipament, vehicles i maquinària pel Centre Tramuntana.

El consell vol prioritzar amb aquest pressupost les polítiques socials com habitatge, salut, gent gran, igualtat i lluita contra la pobresa energètica i el canvi climàtic.

La consellera comarcal d’Ensenyament ha destacat durant la presentació la feina que es fa en els pobles més petits sobretot en els serveis de joventut i de cultura.

Els ingressos del Pressupost 2020 arriben en un 48% de la Generalitat i la resta pels convenis que el consell té amb els ajuntaments i les taxes amb preus públics que aplica en alguns serveis.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política