La CUP de Palamós critica la subvenció de 170.000 euros a la Fundació Promediterrània

Palamós

Data: 12/12/2018

INTERVENEN: Joan Bohigas, Cup Palamós-Sant Joan / Francesc Subirats, regidor de Cultura i Patrimoni

L'Ajuntament de Palamós va aprovar l'addenda per atorgar una subvenció de 170.000 euros a la Fundació Promediterrània corresponent al 2019. Va ser al ple ordinari del mes de desembre, en el que es va repetir el mateix enfrontament dialèctic dels darrers anys entre el regidor de la CUP, Joan Bohigas, i el regidor de Cultura i Patrimoni, Francesc Subirats. 

La Fundació Promediterrània s'encarrega de les tasques de conservació, estudi i difusió del patrimoni cultural i marítim a través del Museu de la Pesca i els diversos projectes i iniciatives relacionats a aquest. Amb els 170.000 euros anuals han de fer-se càrrec de totes les despeses que se'n deriven, inclosos els salaris dels seus treballadors. 

Relacionat amb aquest motiu, la CUP ha reiterat al llarg de la legislatura que els sous haurien de ser equiparables als de treballadors municipals i lamenten que en quatre anys no s'hagi pogut arribar a redactar un conveni adient. A més, critiquen que el patrimoni es gestioni des d'una fundació i no a través del propi consistori. Des del govern, Francesc Subirats va retreure al portaveu cupaire, Joan Bohigas, que els seus arguments ja estaven gastats i li va recordar que era l'únic a la sala de plens que no hi estava a favor. 

En el mateix ple de desembre es va aprovar una moció urgent per denunciar el bloqueig jurídic del Tribunal Constitucional i de suport als presos polítics que fan vaga de fam. Hi van votar favorablement tots els grups menys el PSC, que va donar llibertat de vot als seus representants. Tot i que quatre d'ells es van abstenir, els regidors Joan Gea i Glòria Prim van subscriure la moció. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política