La Tallada d'Empordà denunciarà la Guàrdia Civil pels fets de l'1-O

Intervé: Josep Ferrer, alcalde de la Tallada d'Empordà 

Només hi havia una urna i un cens de 300 persones però va ser un dels escenaris de la violència de la Guàrdia Civil contra la població que defensava el Referèndum de l'1 d'Octubre

Un any després d'aquestes imatges l'Ajuntament de La Tallada ha decidit querellar-se contra el cos policial i reclamar-los els danys materials que va patir l'Ajuntament amb cicatrius encara visibles. 

El que havia de ser una jornada de votació normal en un poble tranquil va acabar amb antidisturbis i cops de porra, diversos veïns cuntusionats i destrosses materials per valor d'uns 1.400 euros. 

L'Ajuntament de la Tallada ha decidit portar el cas als tribunals i unir-se a la querella que han presentat els consistoris de Girona, Sant Julià de Ramis i Aiguaviva, altres tres poblacions de la demarcació que van patir la violència dels cossos policials i destrosses als equipaments municipals. 
Per això es van posar en contacte amb l'associació d'advocats voluntaris que porta el cas i demanar-los ser acusació particular. 

La Tallada encara recorda commocionada aquell episodi de violència policial que va deixar diversos ferits que van haver de ser atesos a l'Hospital de Palamós. Segons van relatar testimonis de l'acció policial els agents, en veure que no podien entrar després de forçar diverses finestres, van carregar durament contra la gent que hi havia a la porta. Van accedir dins l'Ajuntament i van endur-se l'urna que hi havia al despatx de l'Alcalde destrossant totes les portes i panys que hi havia. 

De moment, s'està a l'espera que els jutjats de La BIsbal admetin a tràmit la denúncia mentre l'equip d'advocats que assessora el consistori ha recorregut a l'arxiu provisioonal de tres denúncies per lesions que van presentar veïns del municipi, perquè no s'ha pogut identificar l'agent o agents causants d'aquestes lesions. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política