La Bisbal s'adhereix a l'Associació de Municipis i Entitats per l'Aigua Pública

INTERVENEN: Òscar Aparicio, Independents per la Bisbal-PSC / Xavier Font, Compromís per La Bisbal / Xavier Dilmé, Convergència i Unió

La Bisbal d'Empordà s'adhereix a l'AMAP, l'Associació de Municipis i Entitats per l'Aigua Pública. Així es va aprovar en el ple ordinari del mes de gener. Aquesta associació, impulsada pels consistoris de Badalona, Barcelona, Cerdanyola del Vallès, El Prat de Llobregat, Sabadell, Santa Coloma de Gramenet i Terrassa, difon, promou i dona suport als municipis que vulguin encaminar-se cap a la gestió pública de l’aigua.

La Bisbal segueix a municipis com Girona, Mollet, Sant Boi de Llobregat i Montornès del Vallès, que en els últims mesos també s'han afegit a l'AMAP. El ple bisbalenc considera que aquest és un pas més cap a la decisió de si el servei d'aigües s'ha de municipalitzar a la capital de comarca.

El fet de que encara no s'hagi apostat per la gestió pública de l'aigua a la Bisbal va ser el motiu de debat. Des de l'oposició, Independents per la Bisbal-PSC va dir 'sí' a afegir-se a l'AMAP, malgrat lamentar els dubtes de no haver municipalitzat el servei; amb una línia de pensament semblant Compromís per la Bisbal també hi va votar a favor tot i no saber quina era la intenció de l'adhesió per part del govern; mentre que Convergència i Unió va votar-hi en contra, al veure l'AMAP com una entitat molt pròpia de l'àrea metropolitana de Barcelona, a més de no entendre el fet de formar-ne part mentre l'aigua no sigui un servei gestionat per l'Ajuntament. 

Entre altres punts, en el mateix ple de gener es va aprovar una moció en contra de les detencions d'independentistes del 16 de gener, entre les que hi destacava la de l'alcalde de Verges, Ignasi Sabater. La van recolzar tos els regidors menys el portaveu socialista, Òscar Aparicio, que no va voler votar. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política