Marlaska torna a justificar les detencions del 15 de gener

Marlaska torna a justificar les detencions del 15 de gener
Verges

Data: 05/02/2019

El Ministre de l'Interior Espanyol, Fernando Grande-Marlaska, ha tornat a justificar l'operació policial que el 16 de gener va acabar amb la detenció de 16 persones, entre elles l'Alcalde de Verges, Ignasi Sabater.

Marlaska ha assegurat al Senat que les detencions es van produir perquè el dia de l'aniversari del Referèndum de l'1-O uns manifestants van tallar "amb violència" la circulació del TAV, una infraestructura "crítica" de l'Estat. També ha suposat que els arrestos es van fer sense citació prèvia per evitar "una major agressivitat".

El qui va ser també jutge de l'Audiència Nacional Espanyola ha admés que l'actuació policial es van fer sense ordre judicial però que el jutge estava informat de l'operatiu. Ha reptat als detinguts a anar als Tribunals si creuen que 'elmodus operandi' de la Policia Nacional Espanyola no va ser el correcte i ha qualificat l'operatiu de "proporcionat".

'Modus operandi' antiterrorista

El 16 de gener la Policia Nacional Espanyola va detenir als Alcaldes de Verges i Celrà, Ignasi Sabater i Dani Cornellà;  el fotoperiodista, Carles Palacios i 14 persones més acusades de desordres públics per suposadament haver participat en els talls de les vies del TAV que es van produir a Girona l'1-O. En el cas de Sabater i Palacios les detencions les van practicar agents encaputxats, sense identificar i amb vehicles sense logotipar. Sabater, de fet, va patir lesions al canell i va acreditar que el dia del tall a les vies del TAV estava treballant a l'Institut on exerceix de professor.
 

Notícies relacionades

Cunillera justifica les detencions de l'Alcalde de Verges i 15 persones més (22-01-2019)

Una marxa groga a Girona dóna suport a Sabater i Bassa i la resta d'encausats (21-01-2019)

Ignasi Sabater agraeix el suport rebut i insta l'independentisme a seguir als carrers (19-01-2019)

Indignació per les detencions sense identificació ni autorització judicial (17-01-2019)

El Govern Espanyol admet que no hi havia ordre judicial per practicar les detencions (17-01-2019)

250 persones es concentren a Verges en suport a Ignasi Sabater (16-01-2019)

La Policia Nacional Espanyola deté l'Alcalde de Verges (16-01-2019)

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política