El Jutjat de Vigilància Penitenciària manté el tercer grau per a Bassa i Forcadell

Torroella de Montgrí

Data: 03/11/2020

No fa cas dels arguments de Fiscalia que demanava treure'ls qualsevol benefici penitenciari

El Jutjat de vigilància penitenciària no fa cas dels arguments de Fiscalia i manté el Tercer Grau per a Dolors Bassa i Carme Forcadell.

En el recurs presentat aquest dilluns Fiscalia demanava revocar el tercer grau per les dues polítiques independentistes a l'entendre que els delictes per les quals estan condemnades són molt greus i perquè cap de les dues ha assumit ni s'ha penedit de la seva conducta delictiva. Per la Fiscalia el Tercer Grau és un intent encobert de no complir la condemna per sedició.

A diferència, però, del que va passar amb els presos polítics homes, el Jutjat de Vigilància Penitenciària no ha fet cas d'aquests arguments i desestima la suspensió cautelar d'una mesura que permet a Bassa i Forcadell anar els caps de setmana a casa i sortir per fer activitats socials o treballar.

Si el Jutjat de Vigilància penitenciària hagués admés el recurs de Fiscalia tant Forcadell com Bassa haurien d'haver tornat immediatament a la presó en règim de tancament total com és el cas de Junqueras, Romeva, Rull, Turull, Forn, Sánchez i Cuixart.

Ara la pilota torna a la teulada del Tribunal Suprem, el que va sentenciar els exmembres del Govern de l'1O i l'expresidenta del Parlament cessats pel 155 i els activistes independentistes. Serà l'Alt Tribunal qui haurà de dirimir sobre el Tercer Grau que les presons catalanes els van concedir.
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política