Calonge accepta la cessió del Castell 30 anys i demana un nou pla d'usos actualitzat

Calonge accepta la cessió del Castell 30 anys i demana un nou pla d'usos actualitzat

Intervenen: Miquel Bell-Lloch, Alcalde de Calonge i Sant Antoni; Jordi Soler, portaveu de JxC; Alberto Mas, portaveu PP; Elisenda Pérez, portaveu Avancem; Lluís Casas, portaveu CUP- VÍDEO EN PROCÉS
 

JxC lamenta que la Generalitat no hagi complert la paraula que els va donar a ells quan governaven


El Ple de Calonge va acceptar la cessió del Castell de la Vila per 30 anys. La Generalitat ha ofert a l'Ajuntament una concessió que li permetrà mantenir la gestió i ús del patrimoni.

El Castell és un monument declarat Bé Cultural d'Interès Nacional propietat de la Generalitat, que per la llei de patrimoni no se'l pot vendre però sí cedir-ne l'ús. Fins als anys 90 estava en estat ruinós i sense ús. El 1999 es va rehabilitar l'edifici i el 2015 van començar unes obres que, en diferents fases, han permès condicionar la major part de les sales del castell per fer-hi activitats diverses.

Ara, un cop aconseguida la cessió per 30 anys l'Ajuntament vol actualitzar el pla d'usos, amb les reformes ja fetes i amb la participació de les entitats del poble.

JxC va valorar positivament que s'hagi aconseguit la cessió però va lamentar que les promeses que els havien fet a ells quan governaven no s'hagin complert.
 

JxC vol recuperar l'Acampada de Reis de Sant Antoni


Aquesta qüestió a banda, el ple va discutir diverses mocions. JxC va demanar recuperar l'Acampada Reial de Sant Antoni i mantenir dues cavalcades de Reis separades a Calonge i Sant Antoni en un horari adequat pels menors.

L'equip de Govern, tot i defensar els canvis introduïts aquest any, va admetre que hi ha hagut coses que no han sortit bé i es va comprometre a parlar-ne per reforçar la festivitat de Reis. Una consideració que tots els grups van acceptar.


Demanen més recursos de la Policia Local i la Brigada


El PP va presentar una moció per dotar de més agents i recursos a la Policia Local i fer una taula de partits per parlar de la seva gestió. Aquí tant el PSC, gestor del cos a l'anterior legislatura, com el Govern van advertir que l'ARSAL impedeix les contractacions que proposava el regidor popular, però si que tots els grups van acceptar crear aquesta taula.

Un altre àmbit on es va demanar canvis i més recursos és a la de Brigada. JxC va presentar una moció que demanava canviar l'estructura per tornar a la de l'anterior legislatura, amb l'anterior cap perquè consideren que els canvis impulsats per la regidora Elisenda Pérez han sumit el cos en la desorientació i desmotivació, un fet que la titular de l'àrea va negar i que va llançar en cara de l'oposició que quan ells governaven van deixar la Brigada infradotada i que ells ho estan solucionant.

El PP demana que es trenquin els acords amb "terroristes" i "colpistes"


Pel que fa a les mocions supramunicipals, el PP va utilitzar el verb gruixut per demanar al Govern Espanyol que trenqui acords amb  ERC i Bildu.

L'exposició de motius i ús dels conceptes utilitzats pel PP va provocar el murmuri del públic i la resposta contundent del PSC, Govern i CUP. Socialistes i Govern van demanar respecte per la democràcia i la CUP va retreure'ls les formes de fer oposició al Congrés.

Finalment també hi va haver una moció recolzada en aquest cas per unanimitat per demanar més recursos per l'oficina dels grups de l'oposició.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política