L'oposició força la renegociació del conveni de serveis socials Calonge-Consell Comarcal

Intervenen: Carla Rebull, regidora de serveis socials; Jordi Soler, Portaveu JxC; Arturo Prades, portaveu PSC; Alberto Mas, portaveu PP; Norbert Botella,  portaveu Republicans; Lluís Casas,. portaveu  CUP; Miquel Bell-Lloch, Alcalde

El conveni afegia quatre tècnics més als serveis socials i estava obert a introduir addendes, però l'oposició el troba del tot insuficient


L'oposició força el Govern de Calonge a renegociar el conveni de serveis socials amb el Consell Comarcal al considerar-lo insuficient per fer front a la situació econòmica derivada de la pandèmia de Covid-19. L'executiu de Miquel Bell-Lloch va visualitzar la seva minoria i ni una modificació tècnica demanda pels grups va convèncer-los de canviar el seu vot.

A grans trets el conveni amplia la capacitat dels serveis socials del municipi, que al ser menor de 20.000 habitants, estan derivats al Consell Comarcal. Afegeix 4 tècnics i és una proposta basada en les dades del moment i treballada conjuntament entre les dues administracions. Per l'equip de govern és necessari aprovar el conveni per tenir més múscul als serveis socials i a partir d'aquí modificar-lo a l'alça si les necessitats augmenten.
 

Conveni insuficient


Ben diferent ho veu l'oposició que el troba insuficient per fer front a la crisi econòmica derivada del coronavirus. En aquest sentit hi va haver crítiques en dues línies.

Una primera tècnica. JxC, PSC, CUP, PP i Republicans van fer front comú per demanar al Govern que les addendes al conveni (modificacions) no siguin facultat de l'Alcalde sinó que hagin de passar per ple, quelcom que el govern va acceptar.

Una segona de fons. JxC  considera que el conveni ha quedat caducat perquè no cobreix les necessitats socials de Calonge i Sant Antoni.

En la mateixa línia el PSC va recordar a l'equip de govern que si totes les persones sense feina o afectades per ERTOs acudissin als serveis socials s'hauria de triplicar la seva capacitat. Unes possibles necessitats, creuen, que el conveni no reflexa ni de bon tros.

El PP també va apuntar en aquesta línia argumental assegurant que el conveni ha de tenir en compte el fet que gent que fins ara mai havia utilitzat la beneficiència hi haurà d'acudir. Creuen, en aquest sentit, que la despesa és insuficient.

El discurs de Republicans no va diferir massa dels anteriors i va demanar consensos per fer un bon conveni adequat a les necessitats presents i futures.

Des de la CUP van fer un discurs intermig entre la crítica a la insuficiència del conveni i la necessitat d'aprovar-lo perquè augmenta uns recursos socials que són necessaris ja ara.

El govern accepta que les addendes passin per ple


Des del Govern es va intentar en va convèncer els grups de l'oposició que el conveni és un punt de partida modificable. Tant la regidora de Serveis Socials, Carla Rebull, com l'Alcalde Miquel Bell-Lloch van dir per activa i per passiva que el conveni està obert a adendes i que no s'escatimaran diners si s'ha d'ampliar, però que cal mobilitzar ja recursos per fer front a l'augment de les necessitats socials. A més van lamentar que deixar damunt la taula el punt podria significar que gent que necessita ajuda ara mateix s'hagi d'esperar.

Finalment el punt va quedar damunt la taula tal i com demanava l'oposició i caldrà renegociar el conveni. Tots els grups van mostrar bona voluntat per fer-ho i el popular Alberto Mas fins i tot va afirmar que es podria fer per la via d'urgència en 72 hores màxim.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política