Francesc Ferrer aspira a revalidar la presidència de l'EMD de l'Estartit

Torroella de Montgrí

Data: 01/12/2022

Francesc Ferrer aspira a revalidar la presidència de l'Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de l'Estartit. Malgrat el conflicte amb l'Ajuntament sobre el conveni econòmic, l'actual president té ganes de continuar endavant per millorar el finançament i les competències de l'Estartit.

El president de l'Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de l'Estartit, Francesc Ferrer aspira a revalidar la presidència de l'EMD. Malgrat el conflicte amb l'Ajuntament sobre el conveni econòmic, l'actual president té ganes de continuar endavant per millorar el finançament i les competències de l'Estartit.

 Malgrat el desgast personal, l'estrès i pressió que estem suportant, això ens convida a continuar i continuar pensant en un futur millor. Això passa en presentar-nos a les eleccions i demostrar al poble que nosaltres estem apostant clarament i fermament per la millora de l'Estartit

A principis d'any, l'EMD va interposar dos recursos contenciosos administratius contra l'ajuntament de Torroella de Montgrí perquè es revisessin les transferències entre el 2015 i 2020. Més tard, va ser el consistori qui ho va fer contra l'entitat, per les mateixes discrepàncies sobre el pressupost. Ara estan pendents dels resultats de l'informe extern de la Diputació de Girona que ha avaluat l'actual conveni econòmic. Paral·lelament, el consistori fa poques setmanes que va sol·licitar auditar la situació econòmica interna de l'EMD, però aquesta ho va denegar i ha proposat que ho faci un tercer però per analitzar tant la situació econòmica de l'entitat com de l'ajuntament.

Des de l'EMD, ara estan immersos en el Pla de Sostenibilitat, que es treballa des de l'Àrea de Turisme de l'Ajuntament i que consta de diverses actuacions per fer una rentada de cara a l'Estartit. En aquest sentit, insisteix en el fet que per a millorar i mantenir els espais públics calen recursos econòmics.

El president de l'EMD recorda alguns dels projectes que s'han fet durant aquests últims anys i com s'han centrat sobretot en projectes de caràcter social.

Francesc Ferrer vinculat al món del turisme, es va iniciar a la política local el 2002 formant part del partit de Convergència. Més tard va crear "Més per l'Estartit" i amb aquesta formació es va presentar per primera vegada a la presidència de l'EMD el 2015, l'any en què es va constituir formalment l'entitat. No va ser fins a les darreres eleccions, l'any 2019 que va sortir escollit i ho fa fer a través de la llista Més per l'Estartit-UPMcat. Precisament, aquest abril s'ha desvinculat d'UPM, grup municipal que governa juntament amb ERC a Torroella de Montgrí.

Des de la creació de l'Entitat Municipal Descentralitzada (EMD), que els veïns i veïnes de l'Estartit, durant les eleccions municipals tenen dues urnes. En una han de votar el president o presidenta de l'entitat i a l'altre l'alcalde o alcaldessa del municipi. Per presentar-se president de l'EMD només cal ser veí del municipi i es pot fer com a títol personal sense formar part de cap partit. El procediment és per votació de majoria simple, per tant, guanya qui ha obtingut més vots, encara que sigui per un. Pel que fa als sis vocals que formen el govern de l'EMD surten del percentatge proporcional de les llistes més votades a les urnes de l'Estartit pel consistori de Torroella de Montgrí.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política