Esbocinem el 10N al Baix Empordà

Baix Empordà

Data: 12/11/2019

61.189 persones de les 88.552 cridades a votar el 10N al Baix Empordà van exercir el seu dret. Un vot que va deixar ERC com a primera força en el global de la comarca i en 20 dels seus 36 municipis. Dades globals del que va passar diumenge però potinejant més els resultats electorals trobem altres dades rellevants.

Participació

Colomers, amb un 87% de participació va ser el municipi on més gent va votar. Per contra, Castell-Platja d'Aro, com ja va passar el 28A, va ser el municipi menys participatiu amb un 65% de votants.

ERC

ERC va liderar els resultats però allà on menys republicà es va votar en percentatge va ser a Castell-Platja d'Aro, amb un  no gens menyspreable 21% dels vots. Per contra on més republicans van ser va ser a Corçà i Parlavà 36% dels vots.

JxC

JxC va ser una de les grans triomfadores de la nit electoral. No només va aguantar el que les enquestes li deien que perdria sinó que va augmentar de vots.  Palafrugell i Begur és on menys postconvergents es senten amb el 19% dels vots. En canvi allà on més es va votar Mariona Illamola va ser a Fontanilles amb el 49% dels sufragis.

PSC

El PSC va mantenir el seu feu de Palafrugell. A la vila més poblada de la comarca els socialistes van quedar segons amb el 20% dels vots. En percentatge, allà on més es va votar el partit de Pedro Sánchez. A Rupià, en canvi, van passar del puny i la rosa amb un escàs 1% dels sufragis.

ECP

ECP té a Sant Feliu de Guíxols la ciutat on més percentatge de vot va treure amb un 13%. En canvi a La Pera no van arribar al 5%.

CUP

La CUP té en Rupià el seu gran feu. Els anticapitalistes hi van treure un 29% dels vots. A Castell-Platja d'Aro es nota que no hi tenen secció local perquè és el municipi que menys els va votar amb un 4%.

VOX, PP, CS

El municipi amb més percentatge d'ultres és Mont-Ras. En aquesta població el partit d'extrema dreta va obtenir el 7% dels vots. En l'àmbit de la dreta destaca Castell-Platja d'Aro, que és on PP i Cs van treure més percentatge de vots 8 i 6% respectivament.

Fontanilles, Parlavà, Serra de Daró, Ultramort i Vilopriu tenen l'honor de no haver cedit cap vot a l'homofòbia i la xenofòbia. Vox s'hi ha quedat en blanc.

Del PP no es va gastar cap butlleta a Ullastret i de C's a Colomers, Parlavà i Garrigoles.

Notícies relacionades

L'independentisme amb ERC al capdavant arrassa al Baix Empordà (11-11-2019)

ERC guanya a la costa i poblacions grans, JxC a l'interior (11-11-2019)




 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política