ERC guanya a la costa i poblacions grans, JxC a l'interior

Baix Empordà

Data: 11/11/2019

ERC va endur-se la primera posició a la majoria de poblacions grans i costaneres de la comarca mentre que JxC va quedar primera força als pobles petits del Baix Ter. El PSC, va erigir-se com a segona opció, en la majoria de municipis de la comarca.

Palafrugell

Victòria dels republicans amb el 25% dels vots. PSC amb el 20% i JxC amb el 19% van quedar frec a frec en segona i tercera posició. ECP va superar la barrera del 10% i Vox s'erigeix com a cinquena força liderant l'espanyolisme de dretes amb el 6% per davant de PP i C's, que s'enfonsa per darrere las CUP.

Sant Feliu de Guíxols

ERC torna a erigir-se com a primera força amb el 23% dels vots per davant d'un PSC que malgrat també baixar en suports li frega els talons amb el 22% dels sufragis. JxC aguanta com a tercera força per davant d'ECP amb el 20 i el 13% dels sufragis respectivament. Vox amb el 5% va quedar per davant del PP i C's i també de la CUP, que darrera l'extrema dreta és la sisena força de la ciutat.

Palamós

ERC i JxC amb el 27 i el 19% dels vots respectivament van dominar el 10N a al ciutat. El PSC amb el 17% dels vots i ECP amb el 9% van quedar tercera i quarta força  i la CUP, a diferència de les dues ciutats més poblades de la comarca es va posicionar per davant de Vox amb el 7% dels vots. El que no canvia és que l'espanyolisme de dretes s'escora cap a posicions ultres amb Vox per davant de PP i Cs.

Torroella de Montgrí

Hegemonia independentista al poble de Dolors Bassa. ERC (31%) va obtenir una victòria inapel·lable per davant de JxC (24%) i el PSC (12%). La CUP va trepitjar els talons als socialistes amb un punt menys. ECP va ser cinquena força (7%) i Vox tambe supera a la vila del Montgrí a Cs i PP per aquest ordre.

Calonge i Sant Antoni

ERC i JxC es reperteixen la victòria amb amb el 26% i el 23% respectivament. el PSC és tercera força amb el 16% dels vots per davant d'ECP amb l'11%. CUP, 7%, supera Vox, 6%, que queda per davant del PP i Cs.

La Bisbal d'Empordà

Hegemonia independentista amb ERC (31%), JxC (23%) i CUP (13%) en primera, segona i quarta posició. El PSC amb 15% va ser tercera força. ECP amb el 9% dels vots és cinquena força i a la capital, a diferència, del que va passar a la majoria de municipis el PP (3%) aguanta per davant de Vox.

Castell-Platja d'Aro

JxC obté aquí el seu municipi més gran de la comarca. Els exconvergents amb el 22% dels vots es van erigir per davant d'ERC (21%) i PSC (20%). ECP (10%) va quedar quarta força i aquí també el PP (8%) supera a Vox (7%).

Santa Cristina d'Aro

Victòria d'ERC, que amb el 27% dels vots, supera JxC (22%) i PSC (15%). ECP és quarta força (11%). Vox queda per davant del PP i C's, que li queda a pocs vots de distància.

Pobles mitjans

Aquí es reparteixen la victòria i el segon lloc ERC i JxC. Els republicans guanyen a Begur (27%), Pals (31%), Cruïlles-Monells i Sant Sadurní (30%), Corçà (36%), Vall-Llobrega (31%). A Mont-Ras (24%) i Forallac (34%), JxC. A Verges JxC, ERC i CUP es reparteixen les tres primeres posicions.

Pobles petits

A la majoria de municipis petits va guanyar JxC amb ERC segona força i CUP tercera. Els exconvergents van guanyar a Foixà, Fontanilles, Gualta, Palau-Sator, Parlavà, La Pera, Serra de Daró, La Tallada, Torrent, Ullà, Ullastret i Ultramort. ERC, en canvi, ho va fer a Bellcaire, Albons, Colomers, Garrigoles, Jafre, Regencós, Rupià i Vilopriu.

Notícies relacionades

L'independentisme amb ERC al capdavant arrassa al Baix Empordà (11-11-2019)
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política