Més de 200 persones recolzen a Palafrugell l'activista detingut per increpar Llarena

Palafrugell

Data: 03/08/2018

Intervenen: Juana, Mare de'n Txarly; lector del manifest *

Més de 200 persones es van concentrar aquest dijous al vespre davant l'Ajuntament de Palafrugell en suport a Carles Ruiz. Una de les persones que va protestar dissabte contra la presència del jutge Pablo Llarena en un restaurnat de Mont-Ras i que està acusat d'un delicte d'atemptat a l'autoritat.

Ruiz va ser detingut aquest mateix dijous al migdia per la Policia Nacional Espanyola i va ser traslladat a la Comissaria de la Verneda de Barcelona on va prendre declaració i va ser alliberat. Se l'acusa d'un delicte d'atemptat a l'autoritat.  Va ser arrestat després que dimecres els Mossos d'Esquadra obrissin d'ofici diligències informatives contra una protesta que no ha estat denunciada per ningú.

Valentia als polítics per fer front als atacs feixistes i proclamar la República

La mare del detingut, més conegut com a Txarly, va intervenir en la concentració visiblement emocionada. Va agrair el suport de la vila i va anunciar en aquell mateix moment que el seu fill haiva estat alliberat. Va considerar exagerada la detenció.

La lectura del manifest va fer esment a la repressió contra els CDR i l'emergència d'atacs feixistes en els darrers mesos a Catalunya. El manifest també va demanar als partits independentistes i a la Generalitat "valentia" per aplicar el que considera mandats vinculants de l'1-O i el 21D.

Una quinzena d'activistes van increpar Llarena quan sortia d'un Restaurant de Mont-Ras

Dissabte a la matinada una quinzena de peresones van personar-se a un restaurant de Mont-Ras on Pablo Llarena havia acabat de sopar amb diverses persones, entre elles el portaveu del PP a l'Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández Díaz. 

Els activistes van arribar quan el sopar s'havia acabat i els comensals es disposaven a marxar, va ser llavors quan davant la presència d'aquestes persones van sortir escortats per la seva guàrdia personal amb cotxes amb llums policials encesos. En aquest moment els concentrats van cridar diverses consignes i un d'ells va donar copets al cotxe per cridar l'atenció del magistrat.

Suport institucional i polític

La concentració va comptar amb el suport dels CDR, les entitats i partits independentistes, l'Ajuntament de Palafrugell i centenars de ciutadans que van omplir la plaça del consistori.

* El lector del manifest va declinar donar el seu nom perquè el puguessim retolar.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política