El Baix Empordà es prepara per commemorar el 25N

Baix Empordà

Data: 24/11/2020

Enguany els actes de commemoració del Dia Internacional per a l'Eliminació de la violència envers les Dones (25N) s'han hagut d'adaptar a les mesures sanitàries de la Covid-19. Així doncs, la tradicional estampa de concentracions multitudinàries haurà de donar pas als petits actes reivindicatius i a les mostres de suport a través de les xarxes.

A la comarca del Baix Empordà, la pandèmia no ha sigut un impediment per diverses entitats i institucions que tiraran endavant una programació hibrida.

Aquest 25 de novembre Palafrugell presentarà un videoclip contra la violència masclista, el qual serà interpretat pel compositor Ruben Plata. A través de les xarxes socials es realitzarà una encesa d'espelmes sota el hashtag #Palafrugell25N. L'únic acte presencial del municipi es realitzarà a la Plaça Nova sota el lema "Ni una més" que consistirà a col·locar tantes cadires com feminicidis hi ha hagut a l'estat espanyol. Des de principi d'any, 80 dones ja han estat assassinades.

Sant Feliu de Guíxols combinarà les trobades presencials amb les virtuals. En concret, el Servei d'Igualtat i Atenció a les Dones ha organitzat, durant el transcurs d'aquesta setmana, diverses activitats de defensa personal, formacions per acompanyar en l'educació feminista, una exposició a l'antic hospital titulada 'No som Iguals', així com un taller sobre igualtat i relacions sanes a l'Institut Sant Elm.

Palamós per la seva banda, ha organitzat un concurs de fotografia amb l'objectiu de promoure la participació juvenil en el dia internacional contra la violència de gènere.

Torroella de Montgrí llegirà a les 7 de la tarda un manifest a la plaça de la vila. A més, del 14 al 25 de novembre es pot visitar a la Capella de Sant Antoni l'exposició 'Dones grans, grans dones'.

La Bisbal d'Empordà donarà el tret de sortida a la instal·lació artística 'Esquarterades'. La trobada comptarà amb la presència de diverses personalitats i es realitzaran performances i actuacions musicals en directe.

Pel que fa a Platja d'Aro, destaca la instal·lació a la plaça de l'Ajuntament anomenada "Sabates Vermelles" per tal de visualitzar els feminicidis.

El lema de la Generalitat per aquest 25 de novembre és "Ni agressor, ni còmplice". Un missatge adreçat als agressors i a la gent que davant de la violència resta callada. Paral·lelament, l'Institut Català de les Dones ha organitzat arreu del territori català un minut de silenci a les dotze del migdia per tal de commemorar l'eliminació de la violència envers les dones.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política