Quinze llistes el 10N amb 3 caps de llista del Baix Empordà

Quinze llistes el 10N amb 3 caps de llista del Baix Empordà
Baix Empordà

Data: 11/10/2019

Tres de les quinze candidatures que es presenten el proper 10N a la circumscripció de Girona tindran cap de llista del Baix Empordà. La Junta Electoral Central ha aprovat provisionalment les llistes que concorreran a les eleccions espanyoles amb una més respecte les que es van presentar el mes d'abril passat.

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC)

ERC repeteix lideratge amb Montse Bassa al capdavant. La germana de l'exconsellera d'Ocupació Cessada pel 155 i empresonada pels fets d'Octubre, Dolors Bassa va guanyar les eleccions passades amb 3 escons. L'acompanyarà el també torroellenc Joan Margall de número 2. A la llista republicana també hi figura de número 5 la bisbalenca Xènia Sala.

Junts per Catalunya (JxC)

Junts per Catalunya torna a optar pel simbolisme i situa un pres polític al capdavant de la candidatura. L'exconseller d'Interior cessat pel 155 Joaquim Forn substitueix Jaume Alonso Cuevillas, com a número 1 de la llista. L'advocat del President a l'Exili Carles Puigdemont anirà aquest cop a les llistes de Barcelona.

Amb Forn probablement inhabilitat la dona forta de la candidatura serà la independent Mariona Illamola. Tanca la llista el politòleg madrileny Ramon Cotarerlo.

Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC)

El PSC repeteix fòrmula amb el palamosí Marc Lamuà al capdavant acompanyat de la intel·lectual Blanca Cercas. Els socialistes, tercers a les passades eleccions, volen aprofitar l'impuls que els preveuen les enquestes per aglutinar tot el vot unionista contraposant-se a la triple dreta.
Com a suplent hi ha l'exalcaldessa de Castell-Platja d'Aro, Dolors Padilla.

En Comú Podem (ECP)

Els Comuns a Girona esquiven la divisió entre Pablistes i Errejonistes i renovaran la seva llista electoral. La cap de llista serà Laura López. Com a suplents tindrà la bisbalenca Maria Teresa Bravo i la ganxona Laura Agüera.

En Comú Podem va pedre el diputat que tenia fa dues legislatures i va ser el primer partit que es va quedar fora de l'hemicicle per un miler de vots.

Ciutadans

Ciutadans repeteix cap de llista amb el regidor de Figueres Héctor Amelló al capdavant. L'acompanyaran la coordinadora del partit a Castell-Platja d'Aro Arantxa Granada de Caramany i el regidor de Torroella de Montgrí i l'Estartit Pere Cuadros.

Candidatura d'Unitat Popular (CUP)

La CUP participa per primer cop a uns comicis espanyols. La llista estarà liderada pel regidor de Banyoles Non Casadavall acompanyat de la candidata del Front Republicà Maria Besora.

A la llista de l'independentisme anticaptialista hi figura la bisbalenca Maria Roure de número 4. Com a suplents hi ha l'Alcalde de Verges Ignasi Sabater i la regidora palamosina Roser Huete.

Partit Popular (PP)

El PP provarà de millorar els magres resultats de l'abril amb una candidatura renovada. El regidor de Calonge i Sant Antoni Alberto Mas té el repte de liderar el partit en una plaça complicadíssima històricament pels conservadors.

Altres candidatures: Els animalistes l'extrema dreta, els Comunistes, l'esquerra unionista

L'extrema dreta tornarà a presentar-se l'olotí Ignasi Mulleras, exregidor de la xenòfoba Plataforma per Catalunya.

Els animalistes del PACMA tampoc faltaran a la cita electoral amb la saltenca Isabel Ramos al capdavant.

Als comicis del 10N es presenten dues formacions comunistes. El Partit Comunista del Poble de Catalunya amb Miguel de la Cruz al capdavant i el Partit Comunista dels Treballadors de Catalunya amb Adrià Moreno de cap de llista.

En l'àmbit de l'esquerra extraparlamentària també fa candidatura l'unionista Recortes Cero amb Rosa Estefanía Pérez al número 1 i Izquierda en Positivo amb Andrés Peñalver. Repeteix Per un Món Més Just amb Pau Bofill de líder i s'estrena Escons en Blanc. El partit que pretén aglutinar el vot en blanc i que a Foixà té un dels tres únics regidors que té a Catalunya presenta Antoni Ramon Boixaderas.

I al Senat?

Al Senat també es presenten 15 candidatures i repeteixen bona part dels noms del 28A. La Calongina Elisenda Pérez concorrerà per ERC mentre que a Junts per Catalunya la palafrugellenca Begonya Montalbán serà suplent. El també palafrugellenc Xavier Rangel es presentarà al Senat pel PSC, on de suplent també hi ha la regidora cristinenca Marta Poyatos.

El regidor cristinenc Vito Vicente Garcia s'estrena com a candidat al Senat per Ciutadans. El partit taronja tindrà de suplents els regidors palafrugellencs i palamosí, Joan Farré i Cristóbal Posadas. Al PP repeteix el platjarenc Sebastián Mateo.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política