Xifra: "Vaig dir a l'alcaldessa que si m'acabés decidint a formar una llista, plegaria"

Santa Cristina d'Aro

Data: 09/09/2022

A inicis d'aquesta setmana, Josep Xifra i Deulofeu va ser destituït de les seves competències com a regidor de Santa Cristina d'Aro, passant així a ser membre de l'oposició. L'alcaldessa del municipi, Lourdes Fuentes, va ser l'encarregada de signar el decret oficial de destitució.

Ha passat menys d'una setmana de la destitució del fins ara regidor i primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Santa Cristina d'Aro, Josep Xifra i Deulofeu, qui en roda de premsa n'ha exposat els motius. Ha explicat que una sèrie de fets l'han portat a sentir-se en una posició incòmode i que aquesta és la que l'ha portat a obrir la possibilitat de liderar una llista independent.

Els fets es basarien en què en iniciar la legislatura, on el grup municipal d'Esquerra Republicana de Catalunya - liderat per Lourdes Fuentes-, va formar equip de govern amb Junts Per Catalunya -liderat per Jaume Quintana-, es va començar a treballar conjuntament, realitzant una sèrie de reunions on participaven activament tots i totes les regidores que formen part de l'equip de govern. Unes reunions que Xifra apunta que van perdre la presencialitat durant la pandèmia, i que no haurien tornat a esdevenir un cop recuperada la normalitat.
 

Aquesta manca de reunions considero que ha fet que quedin projectes pel camí, que no s'han acabat portant a terme per no haver estat debatuts. Aquest fet m'ha fet sentir en una posició incòmode". - Josep Xifra

Xifra exposa que sí que té intenció de crear un nou partit independent i que està treballant en aquesta línia.

 

Faré una llista amb gent de Santa Cristina amb moltes ganes de treballar i amb un projecte engrescador per poder fer un canvi de visió del municipi" - Josep Xifra

També ha apuntat que en el moment de la seva destitució -i tampoc avui dia- no tenia ni té res signat amb cap altra formació política, així com en el moment que aquest fet fos oficial, hauria presentat voluntàriament la renúncia dels seus càrrecs polítics.

 

Si jo decideixo formar una llista no acabaré la legislatura. Plegaré i em posaré a l'oposició. I així ho vaig dir a l'alcaldessa i a una part de l'executiva d'ERC que em va citar el passat 22 d'agost". - Josep Xifra

Josep Xifra era, a banda de primer tinent d'alcalde, regidor d'Ordenació, planejament, gestió i disciplina urbanística; Polítiques de sòl i habitatge; Promoció i gestió d’habitatges; Llicències d’obres i activitats; Edificis municipals; Habitatge jove; Via pública i senyalització viària (compartida); i Comunicació i informació.
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política