Calonge viu el darrer ple abans de la Moció de Censura

Calonge i Sant Antoni

Data: 25/09/2020

L'Ajuntament dóna compte que no cedirà els romanents a l'Estat Espanyol i l'acusa d'intent barroer de limitar l'autonomia municipal


Últim ple a Calonge i Sant Antoni abans de la Moció de Censura contra l'Alcalde Miquel Bell-Lloch. Amb un ordre del dia basat bàsicament en 'donar compte' el plenari ordinari de setembre va ser curt, d'escassament mitja hora, sense preguntes de l'oposició i amb certa sensació de tràmit.

A nivell polític, poca substància i l'acord JxC, PSC, PP i Republicans planant en l'ambient. El més rellevant va ser la presa de posició de l'equip de govern respecte el conflicte entre diversos ajuntaments i l'Estat Espanyol per l'ús dels romanents de tresoreria. El Secretari va llegir el 'manifest sobre la mesura del govern espanyol per a disposar dels romanents de tresoreria dels nostres ajuntaments' al qual s'ha adherit el consistori.

En aquest manifest s'indica que Calonge i Sant Antoni no cedirà els seus estalvis a l'Estat i els invertirà en benefici del veïnat, empresariat i sector comercial del municipi. S'empara aquesta decisió en l'autonomia municipal i els principis democràtics i s'acusa a l'Estat Espanyol de malgastar en infraestructures innecessàries, armament i una monarquia corrupta. El manifest qualifica de barroera la forma com l'Estat Espanyol ha intentat trepitjar les competències municipals i s'esmenta el "mandat de l'1O" com la manera més efectiva de desvincular-se de l'Estat Espanyol.

La lectura d'aquest manifest va aixecar les crítiques del PP que va qualificar de 'barbaritat' el que s'havia sentit el ple però no va poder replicar al ser un punt de donar compte sense dret a intervenció per part dels grups.

Dóna compte de l'estat financer del municipi


L'altre element destacat va ser tres punts de donar compte sobre l'estat financer del municipi en el que es va certificar que amb un termini de pagament a proveïdors d'uns 29.85 dies es compleix amb la legislació de morositat.

L'oposició, exceptuant la CUP, va declinar fer cap pregunta o interpel·lació en el precs i preguntes i només Republicans va voler fixar posició respecte el conflicte que enfronta els vigents representants institucionals de la formació amb un grup que clama que els representants legítims de la formació són ells. L'Alcalde va tallar Norbert Botella dient-li que el lloc més adient per fer aquest tipus d'aclariments no era el ple, sinó una Roda de Premsa.

El proper ple a Calonge i Sant Antoni ja serà el de la moció de censura el proper dijous 1 d'Octubre.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política