Mariona Reig s'acull al dret de no declarar per incitació a l'odi cap a un guàrdia civil

INTERVENEN: Mariona Reig, investigada / Montse Vinyets, advocada / Núria Rusiñol, CDR Peix Fregit 

La veïna de Palafrugell Mariona Reig s'ha acollit al dret de no declarar en la seva compareixença judicial d'aquest dimarts als Jutjats de La Bisbal d'Empordà. La citava telemàticament el Jutjat de Tortosa per una investigació sobre un possible delicte d'incitació a l'odi.

Els fets es remunten al referèndum de l'1 d'octubre quan es va compartir a les xarxes la foto d'un agent de la Guàrdia Civil que va actuar en la incautació d'urnes i la identificació de personal a Sant Carles de la Ràpita i Roquetes. De forma secreta la Guàrdia Civil ha dut a terme una investigació de tres anys, més de mil pàgines i, fins i tot, rastrejos informàtics a servidors a Estats Units o Irlanda, per acabar imputant a set persones d'arreu de Catalunya que van proferir comentaris crítics i d'enfadament amb l'agent. 

La defensa ha pogut saber durant la citació d'aquest dimarts que els delictes que s'investigaran en aquesta causa són els d'incitació a l'odi i es descartarien els d'amenaces. Tot i així, denuncien un mal ús del delicte d'odi

La investigada ha comptat amb el suport de diversos representants del món polític i cívic de Palafrugell, on resideix, La Bisbal, la seva ciutat natal, i de la resta del Baix Empordà. La convocatòria estava impulsada pel CDR Peix Fregit

Mariona Reig és una docent jubilada de 70 anys, molt coneguda entre diverses generacions de palafrugellencs per haver estat mestra i directora de l'escola Vedruna de la vila. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política