Increment de l'IBI i les taxes d'escombraries a Castell-Platja d'Aro

INTERVENEN: José Luis Villa, regidor no adscrit / Adrià Tauler, SOM / Joan Giraut, Junts x Castell-Platja d'Aro / Maurici Jiménez, alcalde

El ple ordinari del mes d’octubre de Castell-Platja d’Aro va aprovar la proposta d'imposició d'ordenances fiscals del 2020. D'entre totes les modificacions a les ordenances, dues van ser els punts estrella de la sessió plenària: una pujada de l'Impost sobre Béns Immobles i una altra de la taxa del servei d'escombraries.
 
Pel que fa a l'increment de l'IBI aquest ho farà per tal de poder seguir tirant endavant el projecte de franges de protecció davant d'incendis forestals. Per això l'augment serà superior en l'IBI de caràcter rústic, amb una pujada del gravamen de l'IBI d'un 11,96%. Serà d'un 1,92% pel que fa al de caràcter urbà. 

Quant a a les escombraries, que entraran a concurs per a un nou concessionari l'any que ve, les taxes s'incrementaran un 35,51% pel servei domèstic i un 21,5% per l'industrial. Es deu, principalment, a l'amortització de la nova maquinària i a l'apujada del preu que imposa la Generalitat per cada tona de residus portada a Solius. 

Des de l'oposició el regidor no adscrit José Luis Villa va lamentar que s'hagués de votar tot un pack de modificacions sense matisos. Va proposar mesures de bonificacions als veïns com, per exemple, que es retornessin diners per la separació d'alguns residus. 

Des de SOM Castell-Platja d'Aro i S'Agaró no van veure problemàtic l'augment de l'IBI en si mateix, però van defensar que el cost de les franges antiincendis haurien d'anar més aviat als pressupostos com a inversions. 

Junts per Castell-Platja d'Aro van ser especialment incisius amb les taxes d'escombraries. Creuen que l'augment real serà d'un 34,36% en industrials i un 51,69% en domèstiques l'any 2021. 

L'alcalde, Maurici Jiménez, va respondre que no es podia afirmar que aquest fos un augment 100% segur, sinó que era previsor amb els reajustos que hi podria haver amb l'entrada d'un nou concessionari, però que això esta per veure. 

Les modificacions de les ordenances fiscals van ser aprovades amb els vots a favor dels tres partits de govern, els vots en contra de Junts per Castell-Platja d'Aro i les abstencions de SOM i José Luis Villa

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política