El govern de Calonge i Sant Antoni no celebrarà el ple extraordinari que vol l'oposició

El govern de Calonge i Sant Antoni no celebrarà el ple extraordinari que vol l'oposició
Calonge i Sant Antoni

Data: 14/05/2020

L’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni no celebrarà el ple extraordinàri demanat per diversos regidors de l’oposició. Els informes de secretaria i d’intervenció avalen la decisió de l’alcalde de Calonge i Sant Antoni, Miquel Bell-lloch, de no convocar el ple extraordinari que van sol·lictar en data 25 d’abril els regidors de Junts (4), Psc (3), Republicans (1) i PP (1).

L’alcalde, Miquel Bell-lloch, explica que “des del govern estem d’acord en tirar endavant moltes de les propostes plantejades pels grups de l’oposició, i per aquest motiu he convocat avui una Junta de Portaveus extraordinària, per trobar punts d’acord. Ara és el moment de plantejar propostes consensuades, que vagin en benefici de la ciutadania i que siguin viables, però no sembla que els grups de l'oposició estiguin per la feina de treballar amb la mirada posada en la ciutadania. Insisteixo, ara es tracta de trobar punts de consens i no de fer el ridícul amb propostes que faran que els diners del pressupost no els puguem fer servir pel que realment farà falta”.

Els grups de l'oposició van demanar la celebració d'un Ple Extraordinari per fer diverses modificacions de pressupost per fer front a la crisi provocada per la Covid-19, però els informes de Secretaria i Intervenció de la Corporació aclareixen que aquestes peticions no són competència del Ple, alhora que argumenten que les modificacions de pressupost requereixen de la incoació d'un expedient previ abans d'arribar al Ple, una tramitació que no permet que aquests expedients estiguin a punt en les dates en què l'oposició sol·licita el Ple extraordinari.

"He demanat a l'oposició que retiri la petició d'aquest ple extraordinari perquè en els propers dies tindrem la normativa més clara sobre quines són les mesures de desconfinament i com hi hem de fer front des del pressupost municipal. També he demanat a l'oposició responsabilitat per poder treballar conjuntament per consensuar unes propostes viables per aprovar-les en el ple ordinari de finals d'aquest mes de maig. Estem preparats per afrontar totes les mesures que calgui prendre, però el que no farem és dilapidar prop de 800.000€ que tenim a punt per fer front a la Covid19. Si ara fem modificacions de pressupost sense saber quines mesures haurem de prendre, a què haurem de destinar els diners ni quants en necessitarem per cada actuació l'únic que aconseguirem és tenir els diners en partides del pressupost que després no ens serviran".

Els informes dels serveis jurídics i econòmics de l'Ajuntament de Calonge i Sant Antoni assenyalen els motius que fan inviable la convocatòria del Ple demanat per l'oposició. Per una banda, per la tramitació d’un expedient de concessió de crèdit extraordinari i suplement de crèdit que es demana cal tramitar un expedient complex. Aquesta tramitació i la documentació que ha d'incloure no pot ser obviada a través d’una proposta de modificació formulada per un grup de regidors, encara que suposin la majoria del plenari. Els informes jurídics i econòmics també assenyalen que la incoació d’un expedient de concessió de crèdit extraordinari i suplement de crèdit correspon a l’alcaldia i aquesta competència com a tal es pròpia i irrenunciable. És per això que els regidors no inclosos en l’equip de govern no poden utilitzar la via de la petició d’un ple extraordinari per imposar una modificació pressupostària que no sigui considerada convenient i adequada per l’alcaldia.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política