Inici del procés d'asfaltatge d'un nou tram de la ronda de l'Est a Palamós

Inici del procés d'asfaltatge d'un nou tram de la ronda de l'Est a Palamós
Palamós

Data: 12/11/2018

Demà dimarts a la tarda començaran aquests treballs que permetran l’asfaltatge de prop de 300m de la ronda de l'Est, concretament del tram comprès entre el carrer de Roqueta i el camí vell de la Fosca, i que inclou també el perímetre del giratori que uneix aquests dos vials.

Aquesta secció del vial s'ha anat deteriorant amb el temps i ara requereix una actuació d'arranjament i millora, seguint la que ja es va fer l'any passat en el seu primer tram. El cost d'aquest projecte és d'uns 90 mil euros, finançat en un 40% per l'Ajuntament de Palamós i, la resta, per Ports de la Generalitat, ja que aquest vial és el principal eix d'entrada i sortida de les mercaderies del port palamosí.

L'Ajuntament de Palamós aprofita aquestes tasques per a poder asfaltar també, el camí de l'Església de Sant Joan, en el seu tram situat entre el carrer de les Dues Palmeres i el de Josep Pla.

Demà dimarts dia 13 de novembre, a la tarda, s'iniciarà el procés d'asfaltatge d'un nou tram de la ronda de l'Est (vial del Port). Es tracta concretament de la secció d'aquest vial compresa entre el carrer de Roqueta i el camí vell de la Fosca, amb la inclusió també del perímetre del giratori que uneix aquests dos vials.

Aquest tram s'ha anat deteriorant amb el temps i ara requereix una actuació d'arranjament i millora, seguint la que ja es va fer l'any passat en la part delimitada entre la carretera de la Fosca i el carrer de Roqueta.

El projecte actual es basa en el fressat, el reforç de les zones malmeses, el tractament amb reg asfàltic i, finalment, l’aplicació del nou asfaltat en tota la superfície. Un cop finalitzats aquests treballs es durà a terme el pintat de la senyalització horitzontal. Les obres també inclouen petites actuacions de drenatge, amb la instal·lació d’embornals i la seva connexió a la xarxa d’aigües plujanes existent en aquest vial.

Restriccions de circulació

Amb motiu de la realització d'aquests treballs, des de demà dimarts dia 13 a la tarda i fins al divendres dia 16, la ronda de l'Est restarà tancada al trànsit, excepte els seguents trams: de l'avinguda d'Àngel Guimerà al carrer de la Rutlla Alta, mitjançant el qual es donarà accés amb vehicle als veïns d'aquest àmbit; i també el de la carretera de La Fosca i el carrer de Roqueta, que es mantindrà obert per a garantir l'accés i la sortida a la zona hospitalària del municipi.

La resta de la circulació es desviarà per la carretera de La Fosca, mitjançant la qual es permetrà la connexió des del port amb la carretera C-31, i a la inversa.

Col·laboració entre l’Ajuntament i Ports de la Generalitat

El termini d'execució d'aquest projecte és d’una setmana i el seu cost és de 90.600 euros, finançats en un 40% per l'Ajuntament de Palamós i, la resta, el 60%, per Ports de la Generalitat, ja que aquest vial és el principal eix d'entrada i sortida de les mercaderies del port palamosí.

Aquest acord de col·laboració entre les dues administracions es va iniciar l'any passat amb l'asfaltatge del primer tram d'aquest vial i seguirà amb el procés d'asfaltatge del darrer tram de la ronda de l'Est (entre el camí vell de la Fosca i l'avinguda d'Àngel Guimerà) previst per a l'any vinent.

Asfaltatge del camí de l'Església de Sant Joan

L'Ajuntament de Palamós aprofita aquestes tasques que s'iniciaran a la ronda de l'Est, per a poder asfaltar també el camí de l'Església de Sant Joan, en el seu tram situat entre el carrer de les Dues Palmeres i el de Josep Pla.

La superfície d'aquest carrer és de sauló, i de manera constant s'ha hagut d'arranjar degut a l'erosió que provoca el pas de les aigues plujanes sumada a la pendent que té.

Per tal de solventar aquest problema de manera definitiva s'ha previst ara el seu asfaltatge que es relitzarà entre avui dilluns dia 12 i demà dimarts, 13 de novembre, al matí.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Política