Detinguda una jove de Palamós per vinculacions amb el gihadisme

Detinguda una jove de Palamós per vinculacions amb el gihadisme
Palamós

Data: 17/10/2017

La Guàrdia Civil de Palamós ha detingut aquest dimarts una noia espanyola de 21 anys per una presumpta relació amb Estat Islàmic. La dona en qüestió s'havia autorradicalitzat i s'encarregava de captar, reclutar i intentar enviar altres persones, sobretot dones, a la zona de conflicte.

La detinguda formava part d'una xarxa d'individus afins al Daesh i hauria estat interceptada pel Servei d’informació de la Guàrdia Civil. La jove ha patit un procés d'autoradicalització virtual consumint propaganda gihadista i continguts extremadement durs. Havia canviat el seu codi de vestir i s'havia aïllat de la vida social. La policia la seguia des de feia 2 anys.

A dos quarts de sis de la matinada la Guàrdia Civil ha arribat a l'edifici San Martin al Mas Guàrdies de Palamós per detenir la jove. Els veïns de l'edifici de seguida han sentit els cops i crits dels agents que han forçat la porta de l'entrada de l'edifici i han rebentat la porta del 3r A on la detinguda resideix. Sis hores després els agents s'han emportat a la jove emmanillada. L'escorcoll els ha permès emportar-se material informàtic i abundant documentació.

L'alcalde de Palamós s'ha sorprès de la notícia. S'han posat en contacte amb la subdelegació del govern i segueixen atents a la investigació.

La investigació ha permès revelar que els grups en els que la detinguda participava dedicaven la major part de la seva activitat a manipular les voluntats de les usuàries, dones, amb l'objectiu de que es desplessessin a la zona del conflicte fent propoganda d'allò positiu de la regió i acompanyant-ho per dures imatges bèl·liques i d'execucions. 

L'FBI ha participat a la investigació ajudant a la Guàrdia Civil a trobar vincles entre la detinguda a Palamós i altres detinguts a Barcelona i Estats Units amb els que la jove tenia una estreta vinculació i que amb les seves detencions es va evitar que marxessin a Síria.

Des de fa 2 anys quan el Ministeri d'Interior va elevar a Nivell 4 l'Alerta Antiterrorista s'han detingut 206 terroristes gihadistes a Espanya. En el que portem de 2017 s'han fet 61 detencions vinculades amb el gihadisme.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política