Jordi Colomí i Marc Calvet, alcalde i primer tinent d'alcalde de Torroella de Montgrí

Jordi Colomí i Marc Calvet, alcalde i primer tinent d'alcalde de Torroella de Montgrí
Torroella de Montgrí

Data: 01/06/2019

UPM de Torroella i L'Estartit, la força guanyadora de les eleccions municipals amb 6 regidors, i ERC de Torroella de Montgrí, segona força amb 4 regidors, han tancat un acord per governar els pròxims quatre anys en coalició. El pacte fixa que Jordi Colomí serà l'alcalde del municipi, mentre que la primera tinença d'alcaldia serà pel cap de llista d'ERC, Marc Calvet. Les negociacions, segons constaten ambdues formacions, s'han fet en un clima de màxima cordialitat i entesa.

El gruix de l'acord pels quatre anys de mandat està fet, però encara falta tancar serrells relatius a la confecció del cartipàs municipal. El pacte no serà vàlid, però, fins a la setmana vinent, quan les assemblees de les respectives formacions el ratifiquin, cosa que és dona per fet.

Colomí i Calvet apunten que aquest és un pacte lògic, atès que ja han governat conjuntament en els darrers tres anys en plena sintonia. Defineixen el govern com a progressista, compromès nacionalment i disposat a generar el màxim de consens amb la resta de forces polítiques que vulguin treballar per l'avenç de Torroella, L'Estartit i Catalunya.

Marc Calvet ha expressat que aquest pacte reflecteix la voluntat majoritària expressada a les urnes el passat 26 de maig i que respecta plenament el compromís que des d'Esquerra havien adquirit en campanya de fer pactes lògics i clarament explicables a la ciutadania.

Les dues formacions han fet públic el pacte a través de les seves xarxes socials.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política