Els partits de l'oposició opten per l'abstenció als pressupostos del 2021 de Sant Feliu

L'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols va aprovar aquest dilluns els pressupostos per a l'exercici de l'any 2021, els quals presenten un cost de poc més de 33.700.000 d'euros. Aquests es van tirar endavant gràcies als vots a favor de l'equip de govern liderat per Carles Motas, mentre que els quatre partits de l'oposició es van abstenir en bloc.

El primer a prendre la paraula en el Ple d'aquest dilluns fou Pere Albó, representant d'Avancem. Albó va assegurar que convé tenir aprovats aquests pressupostos, a causa de l'excepcionalitat del moment. Lluny d'entrar en confrontacions, el moviment d'esquerres va fer una intervenció de caràcter constructiva. 

Pel que fa al segon partit més votat del consistori, Esquerra Republicana, va descriure el 2021 com un any incert. Així, tot i que preveuen que la crisi sanitària farà modificar algunes partides, Sílvia Romero va criticar que el govern no inclogués un document referent al futur romanent de tresoreria i el seu destí. Paral·lelament, la formació groga va apel·lar a la creació d'un nou pla de contingència per ajudar a pal·liar els efectes econòmics de la Covid-19. En la seva intervenció, Esquerra va lamentar que no s'incentivi la participació ciutadana a la ciutat.

El partit de Junts per Catalunya, representat per Cristina Vicens, va posar-se a disposició del govern, per treballar conjuntament amb l'Agenda Urbana 2030, així com amb partides de despesa més petita com les pavimentacions i l'enllumenat de la ciutat. Tanmateix, Vicens va descriure l'increment d'acció social dels pressupostos com una bona notícia. Finalment, el partit independentista va manifestar que les partides dedicades a activitats i fires són massa reduïdes, tenint en compte el model de ciutat turística que representa Sant Feliu.

Per la seva banda, Guíxols des del Carrer de Jordi Lloveras va voler esmenar el paquet de mesures per fer front a les polítiques d'habitatge. En aquesta línia, el partit vol revisar el pla local d'habitatge, incloure una partida destinada a la masoveria urbana o fer un pas endavant en la llei de lloguer a través d'un equip d'assessorament. En la seva intervenció Lloveras va donar a conèixer que més de 100 famílies es troben en situació d'ocupació irregular al municipi i que en els pròxims mesos estan programats dos desnonaments. Per acabar, Guíxols al Carrer prioritza les obres a la residència Surís, la construcció del nou centre Tramuntana i la recuperació per a la gestió pública de l'edifici Palm Beach.

Els pressupostos del 2021 de Sant Feliu es van aprovar aquest dilluns, tot i l'abstenció dels partits de l'oposició, en un ple que va venir marcat per la incertesa que podria causar la Covid en els pròxims mesos.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política