Torroella i l'Estartit mantenen les desavinences després de conèixer l'informe de la URV

La Diputació de Girona ha presentat aquest dimarts a l'Ajuntament de Torroella de Montgrí i a l'Entitat Municipal Descentralitzada (EMD), l'informe tècnic que 'resol' el conflicte sobre les transferències econòmiques a l'Estartit. El document es va sol·licitar arran dels contenciosos interposats entre les administracions.

L'informe tècnic, elaborat per la Universitat Rovira i Virgili (URV), ha analitzat la memòria i el conveni de constitució de l'EMD, renovat el 2021, per esclarir quines han de ser les transferències econòmiques del consistori cap a l'Estartit. I és que des de l'any passat s'han produït diferències amb l'Ajuntament de Torroella de Montgrí sobre la interpretació dels documents.

800.000 euros és el que hauria d'haver rebut l'EMD de l'Estartit el 2022
L'esborrany de l'informe fou entregat aquest dimarts als afectats, i conclou que la quantia econòmica que l'Ajuntament ha de transferir a l'EMD "és d'uns 800.000 euros per l'any 2022". El consistori ha estat el primer a pronunciar-se, i ha celebrat que "la xifra coincideixi amb l'import" que ells van aprovar. L'EMD, en canvi, ha assenyalat que "el pressupost és inviable" per mantenir el nucli i es manté en el barem d'1.600.000 euros.

Aposten per canviar l'actual model de finançament
El document encarregat per la Diputació de Girona a la Universitat, també resol que s'hauria de canviar el model de finançament "per evitar futures problemàtiques". Actualment, les transferències econòmiques, que efectua el consistori cap a l'Estartit, es calculen basant-se en les despeses del nucli i això, ha generat diversitat d'interpretacions. En aquest punt, ambdues administracions estan disposades a introduir modificacions, tot i que el consistori ha apuntat que "des de la creació de l'EMD no s'havia produït cap problemàtica".

L'Ajuntament es manté ferm a realitzar una auditoria als comptes de l'EMD
Tanmateix, les desavinences no només han desembocat en un conjunt de retrets, sinó que les diferents xifres "van quedar consignades en els pressupostos del 2022". És per això, que l'Ajuntament de Torroella de Montgrí demana "realitzar una auditoria als comptes de l'EMD davant el risc d'insolvència". Volen conèixer "la situació econòmica de l'entitat" i "saber si el nivell de despesa ha superat els 800.000 euros transferits".

Tant l'Estartit com Torroella tenen ara una setmana per analitzar l'informe tècnic. Els serveis jurídics del consistori també estan elaborant un document, perquè ambdues administracions assumeixin el contingut de l'acte i renunciïn a l'encreuament de contenciosos.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política