Últim ple de legislatura a Calonge amb enganxada per les modificacions de crèdit

Intervenen: Elisenda Pérez, portaveu Avancem; Miquel Bell-Lloch, portaveu ERC; Jordi Soler, Alcalde

Últim ple del mandat a Calonge i Sant Antoni amb la tònica que ha regnat durant tota la legislatura. El Govern aprovant inversions i política pública fins l'últim dia i l'oposició enfadada pel que considera opacitat i menyspreu de l'Alcalde.

El plenari extraordinari d'aquest dimarts va tenir dues qüestions que van aixecar pol·lèmica. Una primera va ser una modificació de crèdit per invertir en una nova fase de la rehabilitació del Castell,  per renovar els vestuaris del camp de futbol i per activitats culturals. Diners que provenen d'una partida destinada als edificis municipals.  I una segona per donar una subvenció a la cooperativa Sostre Cívic per fer Habitatge Social.

En la primera qüestió l'oposició d'ERC i Avancem va fer front comú per criticar que durant tota la legislatura s'han fet modificacions de crèdit i atribueixen aquest fet a una manca de planificació. També van posar damunt la taula el fet que s'aproven inversions en plena campanya electoral d'unes eleccions municipals.

Des del Govern van defensar la seva legitimitat per prendre decisions polítiques mentre estiguin en exercici del càrrec i van assegurar que les escoles i equipaments municipals estan en bon estat.

La idonoïtat de subvencionar Sostre Cívic

La segona qüestió polèmica va ser la subvenció a Sostre Cívic, una cooperativa d'habitatge social. Aquesta subvenció ja va ser aprovada via conveni fa un temps però qüestions burocràtiques han fet reeditar-lo aprofitant per introduir modificacions tècniques que fan més viable el projecte. A grans trets, aquesta cooperativa construirà una vintena d'habitatges socials per facilitar l'emancipació del jovent del municipi. L'oposició de nou es va unir per qüestionar la idonoitat del projecte, que s'aprovi poc abans d'eleccions i que hi hagi un pagament recuperable de 12.000 euros per accedir a les vivendes, que consideren incompatible amb l'bojectiu de facilitar l'emancipació juvenil.

El Govern va respondre que la de Sostre Cívic és només una pota de les diverses accions que s'estan fent en matèria d'habitatge totes complementàries.

Més enllà d'aquestes qüestions, l'oposició també va criticar durament una modificació de relació de llocs de treball municipals que ve de la reorganització de les àrees municipals que s'ha fet aquesta legislatura. Avancem va lamentar que no ha rebut cap informació sobre l'informe tècnic que justifica aquesta reorganització i conseqüent modificació de llocs de treball.

Comiats i homenatge als càrrecs de 40 anys de democràcia municipal

El ple va acabar amb el comiat dels regidors que ja no hi seran la propera legislatura. Martí Fonalleras va voler llegir un text d'agraïment a companys i adversaris polítics, tècnics municipals i població; mentre que l'Alcalde va fer una relació de tots els regidors i regidores que han estat al consistori en 40 anys de democràcia municipal.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política