Acabades les obres al passeig de les Pites de Palamós

Acabades les obres al passeig de les Pites de Palamós
Palamós

Data: 22/06/2018

Durant els darrers mesos s'han realitzat les tasques de substitució de la totalitat dels 3.400m2 de panots d'aquest passeig, molts dels quals s'havien deteriorat amb el pas del temps i que donaven inseguretat davant les relliscades que es produïen, ja que molt proper al mar i de material poc porós, el panot s'impregnava d'una pàtina d'humitat que el feia molt lliscant.

A banda, el projecte també ha permès eliminar els murs existents a les escales d'accés que s'han substituït per baranes, creant espais més oberts i transparents. L'obra s'ha complementat amb la ubicació de parterres amb zones enjardinades i de nou mobiliari urbà. Avui divendres (22/06/18) s'ha obert al pas de vianants la totalitat del passeig de les Pites (ubicat a la zona del Pedró al costat del parc del Convent dels Agustins) després del procés d'obres de millora que s'hi han realitzat en els darrers mesos. Els treballs executats s'ha centrat en la substitució de la totalitat del paviment del passeig (3.400m2) integrat per panots de tipus ceràmic i de poc gruix que, 20 anys després de la seva ubicació al passeig, s'havien deteriorat considerablement i, a banda, donaven inseguretat davant les relliscades que es produïen, ja que molt proper al mar i de material poc porós, el panot s'impregnava d'una pàtina d'humitat que el feia molt lliscant. Les millores realitzades Tots aquests panots s'han substituït per nous, elaborats amb morter acolorit i d'uns 5cm de gruix, i de superfície porosa que evita el lliscament.

El projecte s'ha dividit en dues fases i s'ha executat de manera coordinada amb el promotor privat que ha realitzat obres de construcció d'habitatges en aquest sector, empresa la qual es va fer càrrec de la substitució de prop de 800m2 dels panots del passeig que van quedar afectats pel pas sovintejat dels vehicles de gran tonatge que varen donar servei a aquests treballs de construcció. La segona fase d'aquests treballs ha estat a càrrec de l'Ajuntament de Palamós mitjançant una empresa especialitzada en obra pública amb la qual s'ha executat la resta del projecte. 

D'aquesta manera, a banda de la substitució dels panots, les obres realitzades també han permès enderrocar els murs que fins ara hi havia a les escales que connecten el passeig de les Pites amb el passatge inferior, substituint aquestes parets per baranes que han possibilitat fer més obert i permeable aquest accés. L'obra també ha inclòs la creació de diverses zones enjardinades amb la ubicació de parterres, que tenen una forma irregular i que formen petites illes distribuïdes al llarg de tot el traçat lateral del passeig. Alguns d'aquests parterres tenen un petit mur perimetral construït amb pedra natural i se'ls ha dotat amb el necessari sistema de reg. El projecte també ha sumat la reposició d'una part de l'arbrat, així com la ubicació de nou mobiliari urbà on es destaquen els nous bancs. L'execució d'aquesta fase de la reforma del passeig de les Pites ha tingut un cost global de 106.000€.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política