El Consell Comarcal destinarà gairebé 1.900.000 euros per reactivar l'economia

La Bisbal d'Empordà

Data: 07/04/2022

El Consell Comarcal del Baix Empordà destinarà gairebé 1.900.000 euros en actuacions per reactivar l'economia de la comarca i l'acompanyament social a través del romanent líquid de tresoreria de l'exercici anterior. El 70% de la dotació econòmica pràcticament es destinarà a serveis socials i medi ambient. Destaquen els 600.000 euros pel Centre Tramuntana. Aquest programa anomenat "Dinamitza 2022" s'aprovarà en el ple d'aquest dilluns.

En els darrers tres anys, la comarca del Baix Empordà s'ha vist afectada pel temporal Glòria, la pandèmia i ara per l'esclat del conflicte bèl·lic a Ucraïna. Per reactivar l'activitat econòmica i social, el Consell Comarcal del Baix Empordà ha presentat aquest dijous el programa "Dinamitza 2022" on contempla un seguit d'actuacions en les diferents àrees de la institució. En total està previst que s'hi destinin 1.873.500 euros a través del romanent líquid de tresoreria de l'exercici anterior. 

El 70% del pressupost d'aquest pla es destinarà a polítiques socials i de medi ambient. De fet, la inversió més gran, d'uns 600.000 euros, és pel Centre Ocupacional i Especial de Treball Tramuntana. La intenció és dotar de mobiliari el futur nou centre a Sant Feliu de Guíxols com també millorar i mantenir els serveis i instal·lacions del centre de Palafrugell.

Una part important de més de 100.000 euros es destinarà a ajuts per pal·liar la pobresa energètica o destinats a persones refugiades d'Ucraïna, entre altres.
La despesa per a medi ambient és de 248.000 euros destinats a la renovació del parc de vehicles elèctrics, plaques fotovoltaiques a les instal·lacions del Consell Comarcal i la construcció i millora de les deixalleries municipals com Vall-llobrega i Bellcaire. També s'invertiran pràcticament 200.000 euros en programes de recaptació i recursos humans dels ajuntaments.

Des de l'àrea de Promoció Econòmica i Turisme tenen previst tornar a organitzar el saló dels oficis per promoure i donar a conèixer la formació professional de la comarca. Altres sectors que volen realçar són l'agroalimentari i els polígons. També s'inclouen dotacions econòmiques per continuar treballant en campanyes de promoció turística, accions més sostenibles i inclusives, com també senyalitzacions de senderisme i cicloturisme.

Diverses actuacions ja s'han iniciat i d'altres començaran al llarg d'aquest 2022. En el ple del dilluns s'aprovarà aquest Programa Baix Empordà Dinamitza 2022.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política