El PSC no vota unit la moció de rebuig a la sentència

Baix Empordà

Data: 17/10/2019

INTERVÉ: Maurici Jiménez, alcalde de Castell-Platja d'Aro (PSC)

Setmana de plens extraordinaris als ajuntaments catalans per mostrar el rebuig dels consistoris a la sentència del Tribunal Suprem pel judici del procés. Els partits independentistes, així com, majoritàriament i amb matisos, els comuns i els partits municipalistes s'han afegit a la moció de condemna a les penes de presó per als líders independentistes que van redactar l'Associació de Municipis per la Independència i l'Associació Catalana de Municipis. D'altres, com és el cas de Ciutadans, han optat per no assistir a cap dels plenaris convocats. La formació que, en canvi, ha estat menys uniforme al respecte ha estat el PSC, que en l'àmbit municipal, i sobretot a les comarques gironines, és el partit que sempre ha estat menys còmode amb les mocions relacionades amb el procés.

En aquest sentit, veiem quina és la radiografia als principals municipis de la comarca del Baix Empordà, pel que fa al sentit del vot dels socialistes

PALAFRUGELL
A la població més gran del Baix Empordà, l'exalcalde Juli Fernández va donar llibertat de vot als edils del seu grup municipal. Quatre d'ells, amb el mateix Fernández inclòs, van votar en contra de la moció de rebuig a la sentència. Només la número 2, Laura Millán, s'hi va mostrar a favor. Els regidors Marc Piferrer i Margarita Mauri no van fer acte de presència al ple per motius personals. 

SANT FELIU DE GUÍXOLS
Els tres socialistes ganxons, encapçalats per Josep Melcior Muñoz, van apostar per no assistir al ple. Els socis minoritaris del govern de la ciutat van al·legar, segons paraules del seu comunicat, que així no s'ajudava a "trobar la resposta necessària a la situació d'atzucac" que s'està vivint al país.  

PALAMÓS
El PSC de Josep Coll va votar que 'No' en bloc. Van mostrar-se comprensius amb que la sentència generi rebuig però contraris a la confrontació entre institucions.  

CALONGE I SANT ANTONI
La mateixa fórmula. Tres regidors i tres 'No' dels socialistes calongins d'Arturo Prades. 

LA BISBAL D'EMPORDÀ
A la capital baixempordanesa el portaveu Òscar Aparicio, home de partit del socialisme gironí, es va quedar sol votant en contra de la moció. Els dos regidors restants, Núria Batllem i Cesc Vidal, van votar-hi a favor

CASTELL - PLATJA D'ARO
El PSC de l'alcalde Maurici Jiménez, nom més fort actualment del partit a la comarca, va votar-hi en contra. Jiménez va mostar solidaritat amb els condemnats i les seves famílies però va ser crític també amb els motius que els havien portat a la presó. 

Mentrestant, a la màxima entitat supramunicipal del Baix Empordà, el Consell Comarcal, els quatre representants socialistes van optar per votar 'No'.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política