La Bisbal treballa per agermanar-se amb Altsasu

Intervé: Enric Marqués, Alcalde de La Bisbal

L'Ajuntament de La Bisbal i el d'Altsasu estan treballant per agermanar-se. Els dos alcaldes ja han tingut un primer contacte per propiciar l'acord i ara es treballaran les líniies mestres per propiciar-ho.

La idea d'agermanament arriba després que la capital del Baix Empordà hagi estat un dels municipis més actius en denunciar la situació dels presos polítics d'aquest municipi i en plena efervecència de les protestes contra la 'sentència del procés'.

De moment ja hi ha hagut els primers contactes entre els dos consistoris que treballaran un document conjunt per facilitar l'agermanament.

Una població tocada per la repressió

Altsasu és una població de Navarra d'uns 8.000 habitants a tocar del País Basc.Té un ajuntament 100% basquista amb Geroa Bai al govern i Bildu a l'oposició.

L'octubre del 2016 una baralla de bar entre vuit joves del poble i dos Guàrdia Civil fora de servei va acabar amb un judici per terrorisme que ha comportat duríssimes penes de presó. Ihan Arnanz i Iñaki Abad compleixen penes de 13 anys de presó, Jokin Unamuno i Adur Ramírez 12 anys de presó; Jon Ander Cob, Julen Goikoetxea i Aratz Urrizola 9 anys de presó i Ainara Urkijo dos anys. Molts d'ells han estat complint presó preventiva malgrat que al final va caure l'acusació per terrorisme.

El judici ha comportat nombroses crítiques a la judicatura espanyola per la seva parcialitat i tergiversació de les proves, crítiques similars a les que ha tingut durant el judici del procés. De fet, les associacions que defensen els presos i preses d'Altsasu i les catalanes mantenen un a estreta col·laboració.

Un grup de veïns i veïnes de La Bisbal va iniciar un moviment de solidaritat amb el jovent d'Altsasu que ha portat a la capital de comarca diverses concentracions, concerts solidaris i actes de protesta i una pancarta en suport al cas al balcó de l'Ajuntament.
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política