El PSC critica l'augment de sou d'alguns regidors i les 5 tinences d'alcaldia masculines

El PSC critica l'augment de sou d'alguns regidors i les 5 tinences d'alcaldia masculines
Palafrugell

Data: 05/07/2019

INTERVÉ: Juli Fernández, portaveu del PSC a Palafrugell / Josep Piferrer, alcalde de Palafrugell

El cap de l'oposició a l'Ajuntament de Palafrugell, el socialista Juli Fernández, va retreure a l'actual equip de govern, format per Esquerra Republicana, Som Gent del Poble i Junts per Catalunya, que a l'hora de parlar de retribucions no diguin les coses pel seu nom i no expliquin la pujada de sous. En el ple extraordinari d'aprovació del cartipàs municipal Fernández va aprofitar per dir que els regidors del govern cobraran més que en l'anterior mandat, en alguns casos entre un 15 i un 40% més. El portaveu socialista va criticar que a final de mandat el còmput global de retribucions als càrrecs polítics, govern i oposició, serà gairebé 15 mil euros superior a la del mandat 2015-2019 i va assenyalar que hi ha un regidor menys governant.

L'alcalde va explicar que alguns regidors tenen més responsabilitats i més dedicació i per tant això es veu recompensat en la retribució i va defensar que els salaris només pugen un 3%.

Fernández també va carregar contra el nou govern per les 5 tinences d'alcaldia que han creat i totes elles masculines. El protaveu socialista els hi va recriminar que no hi poséssin cap dona del govern. En aquest sentit l'alcalde va tirar pilotes fores i va recordar que totes les candidatures portaven homes al capdavant de les llistes. També el grup de Ciudadanos de Palafrugell va criticar que hi hagi 5 tinences d'alcaldia en comptes de 3 i els va emplaçar a la contenció de la despesa. El portaveu del grup En Comú Podem - En Comú Guanyem, en canvi, va demanar més recursos pels grups municipals.

Finalment Juli Fernández també va posar de manifest que s'han creat uns coordinadors d'àmbits que no tenen res a veure amb la gestió de les seves àrees i que li sembla que actuaran de 'vigilants'. Tampoc està d'acord amb la creació dels regidors dels nuclis de Llofriu, Tamariu, Llafranc i Calella.

En aquest plenari d'aprovació del cartipàs municipal es va aprovar mantenir els plens municipals el darrer dimarts de cada mes.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política