CiU de la Bisbal demana a l'Ajuntament que assumeixi la gestió de la recollida selectiva

CiU de la Bisbal demana a l'Ajuntament que assumeixi la gestió de la recollida selectiva
La Bisbal d'Empordà

Data: 22/10/2018

El grup municipal de Convergència i Unió (CiU) a l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà ha presentat una moció perquè el proper Ple municipal pugui acordar que l’Ajuntament recuperi la gestió de la recollida selectiva de paper, vidre, plàstics i orgànica, que en aquests moments té cedida al Consell Comarcal del Baix Empordà. Des de CiU s’ha denunciat en diverses ocasions les deficiències d’aquest servei, així com l’acumulació de residus als voltants dels contenidors en estar aquests totalment plens.

El regidor de CiU, Xavier Dilmé, s’ha mostrat “cansat i avorrit que cada vegada que es denuncia per part del nostre grup una deficiència en el servei, la regidora de Medi Ambient, Gemma Pascual (ERC), ho atribueixi sempre al Consell Comarcal i se’n renti les mans”. Segons Dilmé, “nosaltres entenem que l’Ajuntament està obligat a controlar l’estat dels contenidors, de supervisar la feina que es fa en general, i exigir després al Consell que faci bé la feina si es detecta que no la fa. Té mitjans humans suficients per fer-ho. En canvi, l’equip de govern d’ERC-CUP-ICV ha optat per no fer res i, si alguna cosa no funciona, automàticament responsabilitzar-ne el Consell per poder-se´n rentar les mans davant la ciutadania”. Considera el regidor que “és un cas clar de deixadesa de funcions que perjudica la ciutat, un més”. El text de la moció recorda dos dels darrers exemples de mala gestió, que la regidora va atribuir al Consell: la bonificació per compostatge casolà no es va poder abonar als contribuents (segons va dir la regidora en el Ple de juliol passat) perquè els serveis del Consell Comarcal no van fer les inspeccions quan pertocava i, a mitjans d’agost, els contenidors de reciclatge de bona part de la ciutat estaven col·lapsats, plens i amb nombroses bosses de vidre, plàstic i papers als voltants, un fet que la mateixa regidora va atribuir també a problemes del servei del Consell. Dilmé explica que “si es recupera el servei per part de l’Ajuntament, s’haurà de fer bé i no hi haurà possibilitat de buscar excuses. No podem demanar a la ciutadania que faci reciclatge i quan vagi als contenidors estiguin pels a vessar i ho vegi tot escampat pels voltants de les àrees d’aportació. O que faci compostatge perquè l’ordenança diu que se li farà bonificació i després se li digui que no se li fa perquè no s’ha pogut fer la inspecció. Què li expliques al ciutadà quan ell ha fet el que se li ha demanat?”.

El regidor de CiU ha recordat que “el rebut d’escombraries a la Bisbal és molt car i hem d’oferir als ciutadans un bon servei. Aquí entenem que hi ha un greu problema de gestió que acaba perjudicant els ciutadans de la Bisbal, un problema que ells no tenen cap necessitat de continuar patint i que s’ha de solucionar assumint el propi Ajuntament la gestió d’aquest servei, no hi veiem altres possibilitats si l’equip de govern renuncia a fer la feina que li pertoca”. La moció també demana que s’aprofiti la situació per replantejar la ubicació de les actuals àrees d’aportació que hi ha a la ciutat per tal que n’hi hagi més, estiguin més ben repartides i disposi cadascuna d’elles dels quatre tipus de contenidors.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política