Aprovat el nou planejament del municipi de Verges

Verges

Data: 25/07/2023

La Comissió territorial d'Urbanisme de Girona ha aprovat el Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) de Verges. Aquest nou planejament contempla la rehabilitació i remodelació de l'estructura urbana i la potenciació del municipi com a pol de serveis de la plana agrícola.

El municipi de Verges se situa en una plana agrícola de l'Empordà, amb una població d'entre 1.000 i 1.250 habitants. La vila s'estructura en un nucli urbà emmurallat amb carrers molt estrets i habitatges antics. Fins ara, el seu planejament eren unes normes bàsiques vigents des del 1990. Ara s'ha aprovat el nou POUM on es preveu la rehabilitació de l'estructura urbana. De fet, hi ha 67 habitatges buits i el consistori preveu el potencial per construir-ne entre 170 i 180, la majoria en l'àmbit més proper al camp de futbol i la carretera de Garrigoles.

Pel que fa als equipaments, es manté la construcció del nou edifici de l'institut escola al costat dels actuals barracons que acullen l'alumnat de secundària, i el possible trasllat de l'actual centre d'Ensenyament Infantil i Primària.

El nou planejament també aposta per millorar la sostenibilitat del municipi. En aquest sentit, es preveu incrementar les zones verdes, protegir la zona dels horts i recs. Pel que fa a la mobilitat es volen buscar nous aparcaments i minimitzar l'ús del vehicle en el casc antic i crear carrils per a bicis i vianants.

També, a banda de facilitar el desenvolupament de l'activitat agrícola, segons el consistori el POUM vol afavorir el comerç petit al centre històric amb l'admissió de tallers i magatzems.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política