Santa Cristina allarga fins a nou avís els terminis per pagar tots els impostos i taxes

Santa Cristina allarga fins a nou avís els terminis per pagar tots els impostos i taxes
Santa Cristina d'Aro

Data: 05/04/2020

L’equip de govern de l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro ha decidit millorar i incrementar les mesures econòmiques que va acordar el 17 de març per pal·liar els efectes negatius de la situació d’emergència originada pel Covid-19 arran de l’ampliació de l’estat d’alarma.

D’entre aquestes mesures en destaca l’allargament, fins a nou avís, dels terminis de pagament de tots els impostos i taxes i el prorrateig de tots els serveis que depenen de l’Ajuntament.

A més, el govern ja va acordar, recentment, retornar la part de la quota de l’escola bressol en què el centre va restar tancar (del 13 al 31 de març), i, d’altra banda, està estudianta altres mesures, com compensar altres rebuts, subvencionar totalment la taxa d’ocupació de la via pública dels establiments i, parcialment, la taxa d’escombraries als establiments i negocis que han hagut de tancar per l’estat d’alarma.

Les noves mesures econòmiques són:

 - Allargament indefinit, fins a nou avís, dels terminis de pagament de tots els impostos i taxes municipals de cobrant periòdic. Els rebuts domiciliats dels impostos i taxes es passaran al cobrament en la data prevista, per tal de no alterar les previsions de cada contribuent, perquè no coincideixi amb altres venciments i també per no descapitalitzar l’Ajuntament. No obstant això, es fa especial incís en què tothom que ho necessiti té la possibilitat de retornar el rebut bancari sense que això li comporti cap tipus de penalització o recàrrec.

 - Prorrateig, per dies d’assistència, de tots els serveis que depenen de l’Ajuntament.

- S’ha efectuat la devolució de les quantitats abonades corresponents a la llar infantil pels dies de tancament obligatori de les instal·lacions durant el mes de març, que pujaven a 5.101 euros. Pel que fa a la resta de serveis, compensació amb els propers rebuts.

- S’està estudiant la subvenció del 100% de les quotes de la taxa d’ocupació de la via pública dels establiments del municipi, que pujaria a uns 10.500 euros.

- S’està estudiant la subvenció parcial de la taxa d’escombraries industrials als establiments i negocis que han aturat l’activitat obligatòriament, en funció de la durada de l’afectació.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política