SOS Costa Brava vol recaptar donatius i signatures per evitar nyaps urbanístics

Aquest és el primer de set vídeos que SOS Costa Brava llançarà per promocionar la campanya #sangbrava i denunciar la transformació patida a diferents punts de la costa gironina. Des de l'entitat ecologista volen recaptar donatius econòmics per poder fer front als costos judicials que han iniciat contra el que defineixen com a nyaps urbanístics i territorials a la Costa Brava. L'entitat ha calculat que les despeses judicials que tindrà a curt termini pels 11 casos denunciats s'eleven a 60 mil euros. Per això han engegat aquesta campanya que busca recaptar diners i signatures.

SOS Costa Brava va néixer fa 2 mesos i agrupa diverses entitats ecologistes que durant els darrers anys han denunciat diverses actuacions urbanístiques a la Costa Brava. Ja han presentat recursos a 6 dels 11 casos denunciats i volen presentar recurs de la resta abans del Nadal.

Treballant amb l'objectiu d'evitar amenaces urbanístiques a la Costa Brava que destrueixin el territori pressionen als ajuntaments i a la Generalitat, els primers perquè revisin d'ofici els seus planejaments urbanístics i aturin el desenvolupament de sectors residencials obsolets i al govern català perquè impulsi el Conservatori del Litoral com a organisme per protegir el sistema costaner. De moment ja han aconseguit el compromís de la Generalitat de revisar el Pla Director del Sistema Urbanístic Costaner per a la desclassificació de sòl urbanitzable.

Paral·lelament engeguen processos judicials contra alguns dels nyaps urbanístics detectats. Al Baix Empordà per exemple, ja han fet accions per preservar Rodors a Pals, han presentat al·legacions al projecte de construcció de vivendes de luxe a Aigua Xelida a Palafrugell, també contra el Pla Especial de Cap Roig a Calella, recurs contra les obres d'una promoció de vivendes de luxe a la Pineda d'en Gori a Palamós, o han denunciat la construcció de més cases a la cala d'Aiguafreda a Begur.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política