El Baix Empordà recicla més de 66 tones de roba

Baix Empordà

Data: 04/08/2021

Humana ha recuperat 66,2 tones de tèxtil usat a la comarca del Baix Empordà durant el primer semestre del 2021. El que equival a 298.000 peces de roba que seran reutilitzades o reciclades i en veuran perllongat el cicle de vida útil.

Des de la Fundació que gestiona la recollida de roba indiquen que els contenidors d'Humana tenen un doble benefici: el primer és ambiental perquè en redueix la generació de residus i evita que acabin en un abocador. Segons les seves dades la recuperació del residu tèxtil durant el primer semestre representa un estalvi de 209 tones de CO2 no emeses a l'atmosfera.

El segon benefici és social: consisteix en la creació d’ocupació verda, Humana hi genera un lloc de treball per cada 30.000 kg de tèxtil recollit i els beneficis es destinen a projectes socials

Per municipis Palamós amb 17 tones, Sant Feliu de Guíxols amb 16, Calonge amb 10 i Begur amb gairebé 7 encapçalen el rànquing comarcal.

L’Agència de Residus de Catalunya (ARC) calcula que a Catalunya es generen anualment 166.000 tones de residu tèxtil; cada ciutadà llença aproximadament 20 quilos de roba, de mitjana.D'aquesta només se'n recupera poc menys de l'11 %.

Segons la Fundació Humana, de les 166.000 tones de residu tèxtil la meitat es pot reutilitzar i el 35% reciclar.

La principal destinació de la roba dipositada en els contenidors d'Humana és la planta de preparació per a la reutilització de l’Ametlla del Vallès (Vallès Oriental) i una petita part es ven a empreses de reutilització i reciclatge

La Fundació Humana promou des del 1987 la protecció del medi ambient mitjançant la reutilització del tèxtil i du a terme programes de cooperació a l’Àfrica, Amèrica Llatina i l’Àsia així com de suport local i agricultura urbana al territori més proper.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política