Els ajuntaments amb parc de Bombers guarden silenci sobre la protesta

Els ajuntaments amb parc de Bombers guarden silenci sobre la protesta
Els Ajuntaments del Baix Empordà amb parc de Bombers guarden silenci sobre la protesta dels sindicats del cos i el tancament en els darrers dies de parcs com els de Calonge i la Vall d'Aro per manca d'efectius.

Sant Feliu de Guíxols, Castell-Platja d'Aro, Santa Cristina d'Aro, Palafrugell, Torroella de Montgrí i Calonge-Sant Antoni es mantenen en un discret segon pla i només fonts d'aquest darrer admeten que entenen la postura dels Bombers però que la situació no és competència municipal.

Els sindicats UGT, CCOO, CATAC, CSIF i COS alerten que el cos està al límit del col·lapse estructural i estant fent una vaga d'hores extra que fa que alguns parcs hagin de tancar perquè no tenen els efectius mínims indispensables perquè continuin oberts. Al Baix Empordà tant Castell d'Aro com Calonge han tancat en més d'una ocasió.

Els representants dels treballadors denuncien que en els últims dies el 40% dels parcs catalans han obert sota mínims i xifren en 600 el nombre de Bombers que falten a Catalunya a més de queixar-se pel fet que tenen material obsolet.

La Generalitat demana paciència i comença a prendre mesures

Mentrestant la Generalitat demana paciència als treballadors i assegura que treballa per revertir la situació. Per exemple el Govern ha aprovat crear 250 noves places pel cos de Bombers en un decret llei d'ampliació de l'oferta pública d'ocupació d'aplicació immediata.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política