Bassa agraeix les concentracions de suport a l'exterior de la presó de Figueres

Bassa agraeix les concentracions de suport a l'exterior de la presó de Figueres
Torroella de Montgrí

Data: 22/08/2018

Dolors Bassa agraeix a través d'una carta publicada a Vilaweb el suport que cada dimarts al vespre rep a l'entorn de la presó de Figueres on està empresonada preventivament sense haver afrontat encara un judici pels fets de l'1-O i el 3-O.

L'exconsellera d'Ocupació cessada pel 155 explica a la missiva que els funcionaris del centre penitenciari li expliquen que cada setmana hi ha centenars de persones sopant a la fresca i donant suport a les preses i presos polítics.

El suport li dóna energia i força

La torroellenca afirma que aquestes mostres de suport públic la fan sentir acompanyada i li donen energia. "Saber que hi sou i que continueu amb dignitat i pacíficament fa que convertim la nostra ràbia en esperança; la por, en força; i la tristesa, en paciència i alegria".

Bassa assegura que les preses i presos polítics i els exiliats i exiliades "defensem la democràcia, la llibertat d’expressió, la llibertat d’opinió, d’ideologia i, fins i tot, la de dissidència perquè nosaltres sabem que les conviccions i els anhels de tot un poble no s’empresonen en barrots".

A prop de casa, però encara mancada de llibertat

Sobre la presó de Figueres la política torroellenca indica que la presó és "més moderna" i que la llengua vehicular dels funcionaris ha canviat del castellà a l català, però "a un quilòmetre, deu o 500 de casa, continua la manca de llibertat".

En la missiva Bassa fa una crida a sumar més persones al projecte independentista i a continuar defensant els valors republicans com "la libertat, la igualtat i la fraternitat".
 

Llegeix la carta sencera de Dolors Bassa


Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política