El ple de Santa Cristina defensa les finances locals i rebutja una auditoria externa

Intervenen: Vito Garcia, C's; Narcís Palahí, PSC; Sònia Pujol, Guanyarem; Lourdes Fuentes, Alcaldessa

Tots els partits de Santa Cristina d'Aro van rebutjar contractar una auditoria externa sobre les finances municipals perquè tots els informes dels organismes fiscalitzadors són favorables, no hi ha hagut cap indici ni queixa de malversació i per tant consideren que es tracta d'una despesa innecessària. Ciutadans es va quedar sol defensant una moció pròpia que reclamava analitzar amb lupa els exercicis financers dels darrers quatre anys.

Vito Garcia va agafar la bandera de la regeneració democràtica i va fer un al·legat contra la corrupció. Va recordar que els casos de malversació que hi ha hagut a l'Estat Espanyol han afectat greument la credibilitat de la classe política i la confiança en les institucions i va considerar necessari fer una auditoria que miri amb lupa les finances municipals, la despesa i els contractes públics dels darrers quatre anys. Creu que intervenció municipal no té recursos suficients per fer-la i per tant proposa contractar una empresa externa. Creu que aquest informe s'hauria de fer públic i permetria depurar responsabilitats si hi ha alguna irregularitat o demostrar que els polítics i polítiques que han gestionat l'Ajuntament en els darrers anys són honestos i han fet la feina correctament.

La resta de partits van mostrar-se un punt sorpresos amb la moció de Ciutadans perquè no veuen cap element que faci sospitar que s'hagi malversat diner públic. Tant el govern ERC-JxC, com Guanyarem, com el PSC van recordar que les finances estan fiscalitzades pels serveis tècnics municipals, la Sindicatura de Comptes de la Generalitat i el Ministeri d'Hisenda Espanyol. L'Alcaldessa Lourdes Fuentes va afegir que el consistori té una bona salut financera i que compleixen la regla de la despesa, sostenibilitat financera i estabilitat pressupostària i paguen a proveïdors dins els terminis que fixa la legislació en matèria de morositat. Per tot això, Govern i Oposició veuen innecessari que l'Ajuntament hagi d'assumir una despesa tant important com la d'una auditoria.

Aprovació del nou conveni del taxi

Més enllà d'aquesta qüestió el ple Cristinenc va aprovar les noves tarifes del taxi local, les mateixes que té Sant Feliu de Guíxols en el marc del conveni entre els dos ajuntaments. Pel que fa a l'oposició va reclamar un altre cop el document del pacte entre ERC i JxC per saber cap on aniran els eixos progamàtics del govern. Intueixen que si no s'ha fet públic és perquè hi ha desavinences entre les socis en matèries importants com la Biblioteca Municipal.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política