Familiars de Bassa demanen posar el focus en l'alliberament i no l'acostament dels presos

Intervenen: Isarn Vinyes i Montse Bassa, nebot i germana de Dolors Bassa

La família de Dolors Bassa reclama que el debat es centri en l'alliberament dels presos polítics i no pas en el seu acostament a presons catalanes, que considera un dret i no pas una moneda de canvi. Entenen que la possibilitat d'un canvi en la política penitenciària de l'Estat Espanyol no ha de fer oblidar que la torroellenca i altres líders i activistes independentistes estan en una presó preventiva que consideran injusta.

Montse Bassa i Isarn Vinyes, germana i nebot de la consellera cessada pel 155, van passar pel plató de TV Costa Brava per explicar el dia a dia de la política torroellenca a la presó d'Alcalá Meco. Una presó que qualifiquen de molt antiga i amb normes de conducta deciminòniques.

Bassa, similar al que fa Carme Forcadell amb qui comparteix presó,  es passa 16 hores tancada en una cel·la de 9 metres quadrats i intenta omplir la resta del temps amb activitats com Yoga o lectura que concedeix de forma molt estricta i pautada la gestió de la presó.

Un règim de visites estricte i 'vigilat'


Ambdos familiars van explicar que el règim de visites és estricte amb un vis-a-vis dos cops al mes i una visita setmanal a través d'un vidre i intèrfon de 40 minuts. Un règim de visites en el que senten que no poden parlar amb llibertat, i més després de la filtració d'un vídeo amb la vida de Junqueras, Forn i Romeva a Estremera.

En aquests contactes Bassa es posa al dia de la família però també de la vida política del país. Família a banda, el contacte exterior és escàs dins la presó amb quatre televisions d'àmbit estatal i diaris catalans caducats que envia la gent. Els centenars de cartes que rep són doncs la finestra que li permet veure què passa fora la presó.

Organitzats a través de l'ACDC

La Família Bassa forma part de l'Associació Catalana Pels Drets Civils que intenta donar veu a les persones preses i exiliades per motius polítics. Agraiexen la solidaritat que han rebut d'arreu del país, especialment de Torroella de Montgrí i demanen a la gent que una pretesa normalitat no faci oblidar el seu patiment.

Per veure l'entrevista sencera, cliqueu aquí.


Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política