Palamós congela les taxes i impostos municipals per l'any que ve

Palamós

Data: 02/11/2022

Palamós congela les taxes i impostos municipals per l'any que ve. Una proposta que van aprovar al ple del mes d'octubre amb el suport de tots els grups municipals excepte l'abstenció de la CUP. Des de l'equip de govern expliquen que han tingut en compte la delicada situació econòmica que viu la societat. El document de les ordenances fiscals presenten algunes modificacions.

La delicada situació econòmica actual ha motivat a diversos municipis de la comarca a congelar els impostos i taxes per al 2023 i, per tant, no incrementar les ordenances fiscals. És el cas de Palamós que aquest darrer ple ordinari ja va tirar endavant la proposta amb els vots favorables de tots els grups municipals , excepte la CUP que va decidir abstenir-se. Des de l'equip de govern expliquen que la congelació es veu derivada sobretot per la forta inflació de preus que està afectat a la ciutadania i recorden que no apujar els tributs és la dinàmica dels darrers anys.

El document d'Ordenances Fiscal pel pròxim exercici inclou modificacions i exempcions en diversos aspectes. Entre les principals hi ha el recàrrec en l'impost sobre béns immobles (IBI) del 50% en aquells habitatges que estiguin desocupats amb caràcter permanent, per tal de fomentar el lloguer de tot l'any. També s'inclou una exempció en l'impost d'increment de valor dels terrenys de naturalesa urbana (IIVTNU) en les transmissions, a conseqüència de la mort de mares víctimes de violència de gènere.

Destaquen també les noves bonificacions per a la matriculació i assistència a l'Escola d'Adults Municipal per a les persones en situació d'atur o vulnerabilitat, i un descompte a joves empadronats al municipi que tinguin el "Carnet Jove" perquè es puguin beneficiar de l'oferta formativa organitzada pel consistori.

També hi ha bonificacions per fomentar l'esport al municipi i, entre altres, es redueix la taxa de l'estacionament de vehicles sota control horari en zona verda i vermella pels propietaris d'immobles ubicats a Palamós.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política