El Consorci de Solius incrementa les tarifes per tal d'extingir el dèficit

Santa Cristina d'Aro

Data: 22/05/2024

El Consorci de Solius ha decidit incrementar les tarifes per tal d'extingir el dèficit generat pel sobrecost en la gestió de residus, que és d'uns 200.000 euros al mes. Això es farà efectiu a partir del juliol i afectarà a la vintena d'ajuntaments i els dos consells comarcals que depenen de l'abocador de Solius que hauran de buscar recursos propis per cobrir aquest augment. Ara bé, de cara al 2025 segurament s'incrementaran les taxes als veïns i veïnes de la trentena de municipis afectats.

El tancament de l'abocador i posteriorment la planta de compostatge de Solius el 2023 ha suposat que tant la fracció resta i voluminosos com l'orgànica s'hagi de transportar en altres plantes de tractament. Això suposa una despesa significativa pel consorci, d'uns 200.000 euros mensuals, fins al punt que s'ha generat un important dèficit. Arribats en aquest punt, la Junta de Govern del Consorci ha aprovat la pujada de les tarifes i entraran en vigor aquest juliol. Ho explica Narcís Llinàs, president del Consorci de Solius i alcalde de Llagostera.

Ha estat una decisió consensuada amb l'Agència de Residus de Catalunya. Aquest augment afectarà la vintena d'ajuntaments com també el Consell Comarcal del Baix Empordà i el Gironès que depenen de l'abocador de Solius que hauran de buscar recursos propis per cobrir aquest augment. Ara bé, de cara al 2025 aquesta pujada sí que es podria veure reflectida en la taxa d'escombraries dels veïns i veïnes de la trentena de municipis afectats.

Per ara, està pendent d'aprovació una subvenció de 7 milions d'euros pel tancament de clausura de Soliu pels anys 2023-2025. Paral·lelament des del consorci treballen amb el permís ambiental per posar en marxa la planta de compostatge en el mateix espai per aproximar el destí final dels residus i minimitzar els costos.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política