Palafrugell aprova unes ordenances fiscals amb escasses modificacions

Palafrugell

Data: 30/10/2019

Intervenen: Josep Piferrer, alcalde de Palafrugell, Juli Fernández, PSC Palafrugell, Jaume Palahí, regidor d'Urbanisme, Joan Ferrer, Ciutadans Palafrugell

Palafrugell va aprovar ordenances fiscals amb poques modificacions respecte dels anys anteriors. L'alcalde de la vila, Josep Piferrer, va assegurar que les noves ordenances són més tècniques que polítiques amb la intenció de no apujar els impostos a la ciutadania.  

Per la seva part, el cap de l'oposició,Juli Fernández, va criticar la manca de proposta política en unes ordenances on, segons el socialista, es podrien haver fet més mesures a favor dels ciutadans. L'alcalde va defensar la seva acció de govern i la necessitat de donar a conèixer totes les ordenances a la gent de Palafrugell. 

Un altre dels temes que van sortir al ple va ser la necessitat d'un nou ambulatori a la localitat. L'ajuntament ja ha parlat amb el Departament de Salut i la sensació és que amb els terrenys disponibles seria més fàcil acometre la inversió. Els terrenys on es projecta la possible obra ara mateix són d'una societat voltor amb qui no va ser possible arribar a un acord i el govern té la intenció de requalificar-los per assegurar-ne la propietat. 

Per la seva part, el PSC, va donar suport a aquesta mesura del govern tot i que va qüestionar el 'modus operandi' de l'administració local. De la mateixa manera, el ple va aprovar per unanimitat l'ajuda de 40.000 euros a la cooperativa Sostre Cívic, que adquirirà una finca amb 6 habitatges on s'implementaran condicions de lloguer social. 

El moment de tensió més elevat va arribar quan el representant de Ciutadans, Joan Ferrer, va proposar una moció per votar "en contra de la violència i el terrorisme en democràcia"

Fernández va retreure al partit de Ciutadans la seva manca de sensibilitat per la separació de poders. Per la seva part, Piferrer va criticar la frivolització del terme "terrorisme" i va recordar la figura de l'assassinat d'Ernest Lluch. Ferrer es va defensar atribuint el terme "terrorista" als 9 CDR detinguts a Sabadell el passat mes de setembre. Els regidors palafrugellencs van fer un minut de silenci a l'inici del ple en record al representant dels Comuns, Miquel Puig. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política