Més de 700 persones voten les propostes dels pressupostos participatius de La Bisbal

713 presones han votat als pressupostos participatius de La Bisbal escollint set propostes en les que s'invertiran 105.000 euros, 10.000 més dels que inicialment s'havien posat a votació ciutadana.

Les propostes guanyadores han estat millorar el geriàtric, arranjar parcs i zones verdes, posar més papereres, millorar la il·luminació dels passos de vianants, arreglar el mobiliari del parc 8 de març, eliminar les protectors d'arbres de l'aparcament del CAP i aplicar un tractament antilliscant a la plaça major. Són les set propostes més votades en una consulta amb la participació del 8% del cens.

Augment de participació

Des de l'Ajuntament fan un balanç positius d'aquesta nova edició de pressupostos participatius ja uqe hi ha hagut un increment de participació del 2% respecte l'any passat malgrat que el període de votacions ha durat un dia menys. A Catalunya les persones expertes en la matèria consideren positives participacions de més del 5% del cens.

En aquesta edició de 2018 es va passar de 50.000 a 95.000 euros de pressupost, que finalment han estat 105.000; i els bisbalencs i bisbalenques van presentar una trentena de propostes a través del web municipal o a les assemblees de barri que es van fer abans del període de votacions.  D'aquesta trentena de propostes els serveis tècnics municipals van descartar aquelles que no eren competència municipal, no s'adequava a les normes del procés participatiu o ja havia previst tirar endavant l'equip de govern. Van quedar 15 propostes que es van sotmetre a votació la setmana passada. Com que les sis primeres no arribaven als 95.000 euros previstos, la setena paroposta també s'ha inclós malgrat es superi en 10.000 euros l'assignació inicial.

Ara, un cop s'hagin executat les propostes, es farà una sessió de control i retorn en la que la ciutadania podrà valorar el procés, tal i com es va fer en l'edició del 2017.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política