L'oposició critica un repartiment "descompensat" de les àrees al nou cartipàs de La Bisbal

INTERVENEN: Xavier Dilmé, Tots x La Bisbal / Òscar Aparicio, PSC / Xavier Font, Compromís per La Bisbal / Enric Marquès, Alcalde

Aprovat el nou cartipàs municipal de La Bisbal d'Empordà. El govern de la capital baixempordanesa queda finalment format per deu regidors després que Maite Bravo, d'En Comú Guanyem, s'hagi acabat sumant al pacte entre els sis regidors d'Esquerra i els tres de la CUP. El repartiment de regidories, que compta amb diverses delegacions compartides entre dos regidors, ha quedat de la següent manera: 

Per part d'Esquerra, l'alcalde Enric Marquès s'ocuparà d'Urbanisme, Habitatge, Via pública i Serveis i Promoció i Desenvolupament Local.

Carme Vall, primera tinent d'alcalde, tindrà competències en Hisenda i Patrimoni, Administració i Règim intern, Gent gran i Cementiri.

David Mont-ros, s'ocuparà de les àrees de Seguretat ciutadana i Esports, aquesta amb Pere Maruny,de la CUP. 

Clàudia Drinceanu estarà al capdavant de les regidories de Medi ambient, aquesta compartida, i Salut.

Laia Torroella es farà càrrec d'Ensenyament.

Xènia Sala, tindrà competències en Joventut, Igualtat i Comunicació.

Carles Puig, de la CUP, s'ocuparà de Cultura, Participació Ciutadana i Transparència i compartirà el Terracotta Museu amb Laia Torroella. 

Alba Solés, tindrà delegacions compartides de Medi Ambient i Gent gran.

Pere Maruny compartirà Esports i serà adjunt de l'alcalde en matèria de Promoció i Desenvolupament Local. 

Maite Bravo, d'en Comú Guanyem, serà tercera tinent d'alcalde, i portarà Acció Social i Ciutadania, a més de ser adjunta de l'alcalde en habitatge.

Una de les crítiques de l'oposició al cartipàs va venir per part del representant de Tots per la Bisbal, Xavier Dilmé, que va comentar certa descompensació entre el que va dir un 'Superalcalde', que carrega amb moltes àrees, i la resta de regidors.

Al ple també es van aprovar les retribucions que rebran els membres de la corporació. L'únic càrrec amb una dedicació parcial de 25 hores serà l'alcalde, Enric Marquès, que rebrà 30.000 euros bruts anuals. La resta de regidors seran compensats amb 200 euros per sessió plenària, 100 euros per comissió informativa i 150 euros per consell de govern, en el cas dels representants del govern. Óscar Aparicio, del PSC, va criticar que potser caldrien unes retribucions lleugerament superiors, a l'alçada de la responsabilitat dels càrrecs de l'Ajuntament.

Un altre dels punts aprovats va consistir en el canvi de data dels plens, que fins ara es feien en dimarts. Passaran a ser el darrer dilluns no festiu de cada mes.  Aquesta decisió no va agradar als grups de l'oposició, principalment perquè l'alcalde no els ho havia comunicat prèviament per consensuar-ho. Marquès va assumir part de la culpa. 

A la sessió d'aquest dilluns el batlle bisbalenc, Enric Marquès, també va explicar que començarà a exercir el càrrec amb dedicació parcial i a rebre'n la corresponent retribució a partir de l'1 de setembre, perquè vol mantenir el compromís amb la seva feina al Departament d'Ensenyament fins el 31 dagost. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política