Dolors Bassa torna a la presó

Dolors Bassa torna a la presó
Torroella de Montgrí

Data: 23/03/2018

El jutge del Suprem, Pablo Llarena ha decidit finalment enviar a presó provisional sense fiança a Dolors Bassa i els cinc dirigents independentistes que havia citat a declarar aquest mateix divendres. L'exconsellera torroellenca i Carme Forcadell seran enviades aquesta mateixa nit i per segona vegada a Alcalá Meco. Jordi Turull, Josep Rull i Raül Romeva, tornaran a ingressar a Estremera on encara hi són l'exvicepresident Oriol Junqueras i l'exconseller Joaquim Forn.

El jutge ha argumentat la seva decisió considerant que hi ha un alt risc de fuga i de reiteració delictiva pel fet que s'enfronten a una eventual responsabilitat penal per rebel·lió.


25 processats

La torroellenca Dolors Bassa també se la processarà per malversació i desobediència amb Puigdemont, Junqueras i els altres 6 consellers destituits. Meritxell Borràs, Lluís Puig, Carles Mundó, Santi Vila i Meritxell Serret aniran a judici per malversació i desobediència però no per rebel·lió.

Llarena processa només per desobediència els membres de la Mesa: Josep Maria Corominas, Anna Simó, Lluís Guinó, Ramona Barrufet i Joan Josep Nuet així com les exdiputades de la CUP Mireia Boya i Anna Gabriel.

Artur Mas, Neus Lloveras i Marta Pascal no seran processats. S'ha fixat a més una fiança solidària de 2,1 MEUR als 14 membres del Govern Puigdemont. 

Bassa, Forcadell i Rovira deixen l'escó del Parlament

Dolors Bassa, Carme Forcadell i Marta Rovira van deixar ahir a la nit l'escó de diputades "per plantar cara al xantatge judicial " impulsat pel jutge Llarena. Agafen el relleu Titon Laïlla, Chakir El Homrani i Magda Casamitjana que segons Esquerra ja podran estar al ple de dissabte quan és provable que es faci la segona votació de la investidura al candidat a president d ela Generalitat Jordi Turull que ahir va resultar fallida. 
Llarena ja apunta la impossibilitat de Turull d'acudir al debat d'investidura convocat per aquest dissabte.

 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política