Sant Feliu homenatja les víctimes del nazisme advertint que l'ou de la serp segueix viu

Sant Feliu homenatja les víctimes del nazisme advertint que l'ou de la serp segueix viu
Intervenen: Carles Motas, Alcalde, Josep Melcior Muñoz, tinent d'Alcalde

Sant Feliu de Guíxols ha homenatjat a les víctimes del nazisme en un acte auster però carregat de simbolisme i amb la mirada posada a que el que forma part del passat, s'eradiqui del present i no formi part del futur.

Amb la presència de les autoritats municipals i acompanyats d'adolescents de 4t d'ESO instituts de la ciutat s'ha fet una ofrena floral al monument que recorda a les víctimes d'aquell horror perpetrat pels feixistes, precisament el dia que es commemora l'alliberament del camp d'extermini de Mathaussen.

Ha sigut la besnéta d'una represaliada pel Règim d'Adolf Hitler qui acompanyada de l'Alcalde, Carles Motas, ha fet la primera de les ofrenes florals amb un ram. Després, un per un, la comunitat educativa de la ciutat ha anat dipositant una rosa blanca que recordava a les víctimes.

Els parlaments del tinent d'Alcalde, Josep Melcior Muñoz i de l'Alcalde, Carles Motas, han tingut un nexe comú. L'ou de la serp segueix ben viu disposat a seguir expandint odi.

L'acte d'aquest dimecres forma part també d'un treball que s'ha estat fent als instituts i l'Escola d'Adults amb Josep Murlà i Jordi Gaig. Unes conferències per seguir recordant que el feixisme té moltes cares i cal saber-lo identificar i tractar, perquè  com deia Orwell ' Quan el feixisme finalment arribi a Occident, ho farà en nom de la llibertat'.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política