Arxiven la denúncia interposada per la Fiscalia contra l'alcalde de Verges

Verges

Data: 08/07/2019

El jutjat d’instrucció número 2 de la Bisbal d’Empordà ha arxivat la denúncia per delictes d’odi que la Fiscalia de l’Estat espanyol va interposar contra l'alcalde de Verges Ignasi Sabater l’octubre del 2017 i resol que no hi ha delicte, després de més d’un any de procés judicial. 

La Fiscalia va interposar la denúncia contra Sabater el 4 d’octubre de 2017 arran d’unes declaracions a la premsa on l'alcalde vinculava la Guàrdia Civil amb l'episodi de 160 rodes de cotxe punxades amb nocturnitat a la població. Aquests actes vandàlics van tenir lloc precisament pocs dies després del referèndum d'autodeterminació de l'1 d'octubre i Sabater els va vincular directament amb el fet que la Guàrdia Civil va ser incapaç d'accedir a la població per aturar la votació arran del bloqueig dels veïns dels accessos del poble amb tractors i jardineres. 

La Fiscalia l'acusava d'un premsumpte delicte d'odi i discriminació contra la nació espanyola i la Guàrdia Civil, però finalment i després de més d'un any, el jutjat ha arxivat la denúncia en considerar que malgrat que es tracta d'xpressions "desafortunades", no es poden enquadrar en el tipus penal del delicte d'odi. La resolució indica textualment que “el legislador no ha pogut pretendre una sanció penal per qualsevol expressió del que, en definitiva, és un sentiment humà com l’odi”. 

La CUP per la seva banda s'ha mostrat preocupada en un comunicat que el contingut de la resolució judicial vulgui transformar l’exercici de la llibertat d’expressió en una potencial expressió d’odi. 




Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política